IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2007, 12:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mehmetçikten teröristlere bildiriyle "Teslim ol" çağrısı




Mehmetçikten teröristlere bildiriyle "Teslim ol" çağrısı



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi'nde olumsuz hava şartlarına rağmen Mehmetçik eli tetikte beklerken, bir yandan da PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için karadan ve havadan yoğun çalışma yürütüyor.


Bu kapsamda Mehmetçik gözünü sınırdan hiç ayırmazken, havadan da teröristlere bildiri dağıtıyor. Çukurca Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, teröristlerin geçiş bölgelerine ve barınabilecekleri muhtemel dağlara hazırladıkları bildirileri atarak "Teslim ol" çağrısında bulunuyor. Hazırlanan iki ayrı bildiride, teröristlerin teslim olması halinde TCK'nın 221. maddesi gereği gönüllü olarak örgütten ayrılmaları halinde ceza almayacakları ve devletin sıcak yüzüyle karşılaşılanacağı anlatılıyor.

Karakışın bastırdığı sınır bölgelerinde PKK'lı teröristlere karşı yapılan operasyonlar sürerken, Mehmetçik bir yandan da PKK'lıların teslim olması için farklı yöntemler kullanıyor. Her sabah soğuk ve kara rağmen yol güvenliği için mayın taraması yapan Mehmetçik, teröristlerin teslim olması için de yoğun bir çaba içine girdi. Kış aylarıyla birlikte teröristlerin şehir merkezlerine inebilecekleri geçiş güzergahlarına ve teröristlerin yuvalandığı bölgelere helikopterlerle bildiri atılıyor. Hergün sınırdaki birliklere, çatışma bölgelerine, asker ve mühimmat taşıyan helikopterler bu kez teröristlere bildiri yağdırıyor. Mehmetçik tarafından hazırlanan bildiriler, Çukurca'nın sınıra uzanan Zap Vadisi boyunca Haskel Dağları ile boşaltılan Dutluca, Işıklı, Çayırlı ve Kandil köylerinin yakınlarındaki tepe ve dağlara da atılıyor. Zap Vadisi boyunca bölgelede odun toplayan vatandaşlar da helikopterlerden atılan yüzlerce bildirileriyi ilgiyle okuyor.

‘KARAR VER ÖRGÜTTEN AYRIL’

Helikopterlerle dağlara ve tepelere atılan bildirilerden birtanesinin ön yüzünde teslim olan ve yüzü gülen bir teröristle asker fotoğrafı bulunuyor. Aynı yüzde TCK'nın 221. maddesinde yazılı olan"Örgütün faaliyeti çerçevesinde her hangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrılman ve güvenlik kuvvetlerine teslim olman halinde ceza almayacaksın" ibaresi bulunuyor. Öte yandan yine aynı yüzde "Karar ver, örgütten ayrıl. En yakın askeri birlik, jandarma veya polis karakoluna git. Sevgiyle karşılanacaksın" yazısı bulunuyor. Aynı bildirinin arka kısmında ise üniformalı bir el fotoğrafı var. Büyük puntolarla "Elimizi tutmanız yeterli" yazısı bulunuyor. İkinci broşürde ise büyük harflerle "Özgürlüğe giden yol" yazısı ile 155 polis ve 156 jandarma numaraları yazılıp "Karar ver örgütten ayrıl, yandaki numarayı ara" yazısı bulunuyor. Broşürün arka yüzünde ise "Özgürlüğe giden yol çak yakın" yazısı Türk Bayrağı ile bir karakol ve elinde telefon bulunan bir örgüt mensubunun fotoğrafı bulunuyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bildiriyle, çağrısı, cagrisi, mehmetcikten, olquot, quotteslim, teroristlere, teröristlere, teslim ol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan'a "Oyunun Kurallarına Uymalısın" Çağrısı Desmont Haber Arşivi 0 26 Ocak 2015 22:05
Öcalan'dan "mutlak eylemsizlik" çağrısı bekleniyor Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 16:31
CHP'li Vekil "Kuran'a Sahip Çıkın" Çağrısı Yaptı aLya Haber Arşivi 0 15 Temmuz 2014 22:37
• AK Parti'den Yargıtay'a "Acil dosyaları görüşmekte sakınca yok" çağrısı. Sametold Haber Arşivi 0 08 Ocak 2011 01:45