IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
5Beğeni(ler)
  • 2 Post By LeyLa
  • 1 Post By Noyan
  • 2 Post By esekherif

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 15:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Bizi Türkiye'den koruyun"




"Bizi Türkiye'den koruyun"

Kriz nedeniyle büyük kesintiler yapıldı ama "Türkiye korkusu" ile silah almayı sürdürüyor
Kriz nedeniyle kamu hizmetlerinde önemli kesintiler yapan Yunanistan'ın, "Türkiye korkusu" ile silah almayı sürdürdüğü, bunun altında büyük bir müşterisi olduğu Almanya ve Fransa'nın baskılarının yattığı iddia ediliyor. İngiliz Independent gazetesi, Yunanlıların, savunma bütçesinin azaltılabilmesi için AB'nin, kendilerini Türkiye'den korumasını talep ettiklerini yazdı.

Tarihi bir ekonomik krizden geçen Yunanistan'da tasarruf tedbirleri çerçevesinde sağlık harcamalarında bile ciddi kısıtlamalara gidilirken, savunma sanayiine aktarılan bütçenin tasarruf tedbirleri dışında bırakılması rahatsızlık meydana getirdi. Yunanlıların silah alımlarını durdurmak istediği, fakat Alman ve Fransız şirketlerinin bunu engellemek için uğraştığı belirtildi. Bu duruma öfkeli Yunan halkının AB'den Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı korumasını beklediği iddia edildi.

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesinin haberine göre, Yunanistan'da 2007 yılında 6,24 milyar Euro olan harcamaları, 2010 yılında 7,1 milyar Euro'ya çıktı. Gazete, "Sağlık hizmetleri bile azaltıldı ancak Yunanistan hâlâ silah satın alıyor." başlığıyla yayımladığı haberinde Yunanlıların, Euro Bölgesi liderlerinin, Atina'nın kamu hizmetlerine yönelik harcamaları kesmesinde ısrar ederken silah harcamalarının aynen devam etmesine öfkeli olduklarını kaydetti. Bu çarpıklığın sorumlusu olarak Yunanistan'ın başlıca müşterilerinden olduğu Alman ve Fransız silah şirketlerinin işaret edildiği haberde, bu duruma öfkeli Yunan halkının AB'den Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı korumasını beklediği savunuldu. Gazete, Atina Üniversitesi'nden Prof. Yanis Varoufakis'in "Yunan hastanelerinde bandaj yokluğu yaşanırken, bütçenin AB ve IMF tarafından saldırılmayan tek parçası askerî harcamalar." sözlerine yer vererek durumun çarpıklığını gözler önüne serdi. AB'nin açıklamış olduğu ve karşılığında Yunanistan'dan ciddi taahhütler beklediği 130 milyar Euro'luk kurtarma paketini hatırlatan gazete, "Kurtarma paketinin koşulları çok katı olacak ama odada bir fil var. Bu da, Alman ve Fransız savunma şirketlerinin, Yunanistan'ın alımlarına bağlılığıdır." yorumunu yaptı. Söz konusu iddiasını 2010 yılı rakamlarıyla destekleyen gazeteye göre, Stockholm International Peace Research Institute (Sipri) isimli kurum, yayınladığı raporunda Yunanistan'ın 2010 yılı silah harcamalarının yüzde 58'inin Almanya'ya aktığını gösterdi. Yine gazetenin verdiği rakamlara göre silah alımında Almanya'nın birinci ve Fransa'nın üçüncü büyük müşterisi olan Yunanistan, silah harcamalarının yüzde 80'ini ABD, Almanya ve Fransa'dan yapıyor.

Independent, "Yunanistan'ın savunma bütçesi, komşu Türkiye'den tehdit algısı nedeniyle tarihi olarak yüksek" dediği haberinde savunma sanayii şirketlerinin iki ülke arasındaki bu durumdan yararlandığını kaydetti. Prof. Varoufakis'in "İki tarafa da aynı firkateyni satıyorlar, farklı olan sadece firkateynlerin rengi" yorumuna yer veren gazete, iki ülkenin de bu durumdan zararlı çıktığına işaret ediyor. Gazeteye göre, Yunanistan'daki yorumcular, AB üyesi olarak Yunanistan'ın, en güçlü müttefiklerince Türkiye'den korunacağının garantilenmesi gerektiğini savunuyor. AB, askeri bir ittifak olmasa da, Yunanistan'ın bunu bekleyeceğini belirtiyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Kasım 2011, 17:14   #2
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "Bizi Türkiye'den koruyun"




Bizden korkmalısınız, adam yiyoruz.

 

Alt 08 Kasım 2011, 17:17   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "Bizi Türkiye'den koruyun"




Yazık onlara !

 

 

Etiketler
bizi türkiyeden koruyun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sarkisyan: "Türkiye bizi tehdit etti" Lucifer Haber Arşivi 1 23 Haziran 2010 11:42