IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 19:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurbanı elinde kalan satıcının kombina isyanı




Büyük sıkıntı yaşayan kurbanlık satıcıları, kombinaların açılarak hayvanlarının kesilmemesinden yakınıyor.Doğu illerinden İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük kentlere kurbanlık hayvan getiren satıcılar, bu yıl ummadıkları bir manzara ile karşılaştıklarını belirtiyor. Özellikle ithal edilen Limuzinlerin büyük firmalar tarafından tercih edilmesi sonrasında hayvanlarını satamadıklarını savunan besiciler, büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor.

Kurbanın son gününde dahi ellerinde onlarca hayvan kaldığını anlatan kurban satıcıları, et balık ve kombinaların kapalı olmasından yakınıyor. Hayvanları yarı fiyatına dahi satamadıklarını ifade eden yetiştiriciler, geri götürme konusunda ise yüksek nakliye parası ile karşılaştıklarını belirtiyor. Bursa’da getirdikleri hayvanları bitiremeyen bazı satıcıların yarı fiyatına adakçılara sattıkları öğrenildi.

Bursa Yıldırım ilçesi İsabey kurbanlık satış yerinde elinde kurbanlık hayvanı kalan üreticiler büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Başta pazarda yayılan şap hastalığı söylentisi olmak üzere çeşitli nedenlerle hayvanların yarı yarıya ellerinde kaldığını anlatan satıcılar, büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydetti.

Ardahan’dan gelen Alemdar Kaya, Tarım Bakanı'nı eleştirerek, “Elimizde kalan hayvanları bedava versek bile almıyorlar. Sayın Tarım Bakanımız Türkiye’deki hayvan yetmiyor diyor, ama bu kadar mal elimizde kaldı. Çok perişan olduk.” dedi. Ardahan’da tekini 800 liraya aldıkları koçları Bursa’da 600’e verdiklerinden yakınan Alemdar Kaya, “Ancak yine de satamadık. Et Balık’ı dahi açmadılar ki mallarımızı oraya satalım. Çok perişan olduk, şimdi geri götüreceğiz. Geri götürsek hayvanlar şap hastalığına yakalandığı için hastalık oralara da yayılacak. En azından kombinalar açılarak bu malların alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Erzurum’dan gelen Murat Yalçın, daha önce pazara sokulan Angus hayvanlarından kendi hayvanlarının şap hastalığı kaptığını vurgulayarak, “Biz de bundan dolayı satamadık. 11 tane hayvanım elimde kaldı. Geri götüreceğiz ama nakliye çok pahalı. Kamyonlar 5 buçuk bin lira istiyor.” şeklinde dert yandı.

Diyarbakır’dan gelen Ramazan Taştepe, 150 küçükbaş hayvan getirmesine rağmen ancak yarısını satabildiğini belirterek, “Diyarbakır’da çiftini bin TL’ye aldığım hayvanı, parasını 2 ay sonra almak üzere çiftini 800’e adakçılara verdim. Oradan eğer paramızı alabilirsek ne ala. Kurbanda ise tekini 600’e veriyorduk ama satamadık.” şeklinde konuştu.

Tarım Bakanı'nın “İthal hayvanlar pazara girmeyecek” sözüne güvenerek kurban getirdiklerini anlatan Taştepe, “Tarım Bakanımız geçen sene televizyonda herkese kurban var dedi, milleti perişan etti. Bu sene de hayvan sahiplerini perişan etti.” eleştirisinde bulundu.

Bitlis’ten gelen Mehmet Subaşı da, hayvanını satamadığını anlatarak, şunları söyledi: “250 tane küçükbaş hayvan getirmiştim ancak 80 tanesini satabildim. Kalanı ise geri götüreceğiz. 80 milyar zarar ettim. Biz hayvanın çiftini bin 300’e aldık, burada 300 veriyorlar. Mecburen geri götürüp yeniden besi yapacağız.” Subaşı bu yıl ithal edilen limuzinlerin kendilerine vurduğundan yakınarak, “Bu pazarda hemen hemen herkesin elinde hayvan kaldı. Normalde tekini 650 liraya satıyorduk, şimdi 300 veriyorlar.” diye sözlerini tamamladı.

Muşlu Ekrem Belet, pazarda daha önce kesilen ithal hayvanlardan dolayı kendi hayvanlarının şap hastalığı kaptığını vurgulayarak şunları söyledi: “Daha önce burada yabancı hayvan kesmişler. Burayı iyi temizleyip dezenfekte etmedikleri için bizim hayvanlar hastalık kaptı. Bu söylentiden sonra vatandaş hayvanımızı almadı. Ben 34 tane getirmiştim. 23 tanesi kaldı. Şimdi Muş’a 5 bin 500 lira kamyon parası isteniyor. İki tanesini de kamyona vereceğiz. Kökten zarar.”

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
elinde, isyanı, kalan, kombina, kurbanı, satıcının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elinde Kalan / Senai DEMİRCİ Sevda İslamiyet 0 03 Ekim 2011 21:05
vodafone kalan dakika öğrenme kalan mesaj ogrenme by_C3zA Vodafone 0 09 Mart 2010 22:26