IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 19:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karaman’dan Diyarbakır’a gönül köprüsü




Tüm Çalışanlar Eğitim Kültür Derneği (TÜMÇEK), Pusula Sağlık Çalışanları Derneği (PUSAD), Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD); Kimse Yok Mu Derneği ve Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİGİAD) iş birliği ile Diyarbakır ve köylerinde yüzlerce aileye eti ulaştırdı.

Karamanlı 50 iş adamı, mühendis, öğretmen ve sağlık çalışanından oluşan grup adına bir açıklama yapan TÜMÇEK Mühendis Kulübü Derneği Başkanı Kenan Önder, ailelerini bırakıp Diyarbakır’daki ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan fedakâr tüm Karamanlılara minnettar olduklarını belirtti.

Ailelerinden uzak bir bayram geçirdiklerini dile getiren Önder, “Bayramı, muhtaç insanların dertleriyle dertlenmek ve paylaşma duygusunu yaşamak için bir fırsat gören üyelerimiz, aileleriyle tatil yapmak yerine kapı kapı dolaşıp kurban eti dağıttı. Arkadaşlarımız gördükleri manzaralar karşısında çok etkilendiklerini, et dağıtımının ardından maddi durumu kötü olan bölge halkına farklı zamanlarda düzenlenecek çalışmalara katılarak yardıma devam edeceklerini belirttiler. ” dedi.

Karaman’dan Diyarbakır’a sadece Kurban eti götürmediklerini ifade eden KASİAD Genel Sekreteri Faruk Özdemir, bayram coşkusunu orada yaşayarak bölge insanı ile bayramda bir arada olmanın, vakit geçirmenin ve onların dertlerini dinlemelerinin aralarında var olan kardeşliği pekiştirdiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nın ilk günkü telaşının ardından aynı günün gecesinde yola çıktıklarını belirten esnaf Adem Yıldırım, Sedat Doğan, Murat Aksoy ve Osman Topçu ev ev et dağıtmanın, dar gelirli ailelerle bayramı geçirmelerinin gerçek bayram olduğunu ifade etti. Bölge insanı ile sıcak ve samimi birlikteliklerinin tüm yol yorgunluğunu giderdiğini söyleyen Karamanlı esnaf, Türk-Kürt kardeşliğini değişik oyunlarla bozmaya çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını dile getirdi.

Karaman’da öğretmenlik yapan Nuh Kar, bayramlaşma ve hediyeleşme geleneğini devam ettiren Anadolu halkının bu bayramda da dostluk kardeşlik bağlarını pekiştirerek bir ve beraber olunması gerektiğini hatırlattığını söyledi. Kar, ‘’Gönüllüler, ekipler halinde, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına yoğun çaba gösterdi. Titizlikle yürütülen yardım faaliyetleri, kardeşlik köprülerinin yeniden güçlenmesini sağlayarak Kurban Bayramı sevincine yoksul, yetim ve yaşlı herkesi ortak etti.’’ ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata ise “Kurban Bayramı’nda bizleri yalnız bırakmayan dostlarımız, büyüklerimiz, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bayramı kendi aileleri ile geçirebilecekleri bir gün varken, burada gelip Güneydoğu Anadolu’da yaşayan kardeşleriyle geçirdiler. Çok güzel, çok tatlı bir duygu. Minnettarız bu ağabeylere, Allah razı olsun, barış köprülerini yıllarca bu ağabeylerimiz kurdular. Ve bu köprülerin üzerinden şu an geçişleri sağladılar. Bu geçişlerin sonucunda çok ciddi bir barış havası esti. Bu konuda sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.” diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diyarbakır’a, gönül, karaman’dan, köprüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karaman kebabı (karaman) Sır Yöresel Yemekler 0 10 Ocak 2011 17:19
Gönül Lady İslamiyet 0 23 Nisan 2010 11:32
GÖNÜL KÖPRÜSÜ Turkcell Armerian Turkcell 0 11 Nisan 2010 13:08
GönüL VaLerKa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Kasım 2007 21:15