IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2011, 14:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dönerci cinayetleri silahı neonazilerden çıktı




Almanya'nın Thüringen eyaletindeki bir banka soygunu ile başlayan olaylar zincirini soruşturan polis, “dönerci cinayetlerine” ilişkin çarpıcı ipuçlarına ulaştı.

Eisenach kentindeki banka soygunu gerçekleştiren aşırı sağcılar Uwe B. ve Uwe M, önceki hafta bir karavanda ölü bulunmuştu. Burada bulunun silahın, 2007 yılındaki polis cinayetinde kullanıldığı saptandı. İkilinin yakın arkadaşı olan Beate Z. ise Zwickau kentinde kaldıkları evi ateşe vermesinin ardından gözaltına alındı.

Emniyet güçleri, 1998 yılından bu yana aşırı sağcı suçlardan dolayı aranan üç kişinin kaldıkları yerlerde yaptığı incelemede çok sayıda tabanca, otomatik silah, yaklaşık 1,5 kilogram patlayıcı ve Neonazilere ait propaganda malzemeleri ele geçirdi.

Alman Federal Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 2000-2006 yılları arasında sekiz Türk ve bir Yunan’ın öldürüldüğü cinayetlerde kullanılan silahın da Beate Z.'nin evinde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, “Cinayetlerin aşırı sağcı bir grubun işi olduğu konusunda yeterli deliller mevcut” denildi. 36 yaşındaki Beate Z. hakkında cinayet, cinayete teşebbüs ve kundaklama suçlarıyla soruşturma başlatıldı. Olayda başka suç ortaklarının olup olmadığı araştırılıyor.

Heilbronnlu polis 2007 yılında öldürülmüştüHeilbronnlu polis 2007 yılında öldürülmüştü

Aşırı sağcı üç zanlı, 1990'lı yılların sonunda polis tarafından gözaltına alınmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. Zanlılar, 1998 yılında izlerini kaybettirmişti.

Karmaşık bağlantılar

Cinayetlerle bağlantılı olduğundan şüphelenilen ancak ölü ele geçirilen Uwe B. ve Uwe M., Thüringen eyaletindeki yasadışı aşırı sağcı “Thüringer Heimatschutz” adlı örgütün üyeleriydi. Bu örgütün başkanının ise aşırı sağcı gruplar içine sızmış olan Almanya’nın iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın ajanı olduğu iddia ediliyor.

Güvenlik birimlerine tepki

Alman Yeşiller Partisi’nin sözcülerinden Monika Lazar, güvenlik birimlerini eleştirerek, zanlıların bunca yıl neden yakalanmadığını sordu. Lazar, “Tabii ki merak ediyoruz. Soruşturma makamları ne iş yapıyor? Bu suç örgütlerinin içinde neden ajanlarımız var?” dedi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı ise zanlıların iç güvenlik birimleri ile temas halinde olduğu spekülasyonlarını yalanladı.

Thüringen eyaleti İçişleri Bakanı Jörg Geibert, üç zanlının geçmiş yaşamlarını araştırmak için Anayasayı Koruma Teşkilatı’ndan bağımsız bir komisyon kurulacağını kaydetti.

Yıllardır süren soruşturma

Dönerci cinayetleri” olarak anılan seri cinayetler 2000-2006 yılları arasında Almanya'nın farklı kentlerinde işlendi ve yıllardır aydınlatılamadı.

Bu cinayetlerin ortak yanı öldürülenlerin küçük işletme sahibi olması ve çoğunun dönercilik yapmasıyla para sıkıntısı çekmeleriydi. Sekizi Türk, biri Yunan dokuz kişinin öldürüldüğü seri cinayetlerin tamamı, Çek yapımı 'Ceska' marka tabancayla işlenmişti.

Almanya'nın Sesi

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Birand: Biri bu cinayetleri durdursun Feronia Haber Arşivi 0 13 Ekim 2011 13:19
Seri katil: Cinayetleri ben işlemedim Lucifer Haber Arşivi 0 22 Eylül 2010 17:55
'Fok cinayetleri' başladı Angel Haber Arşivi 0 24 Mart 2009 17:56