IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ruj

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2011, 14:04   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terörden daha büyük tehdit kapımızda





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yandaşlarını sözleşmeli öğretmen olarak yerleştirip çocuklara propagandaya başladı. Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’nın faaliyetlerini ilköğretim okullarına kadar yaydığı ortaya çıktı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi başta olmak üzere belli noktalarda, ilk adımı uygulanan planda, KCK’nın eğitim kolu temsilcilerinin ilköğretim okullarında PKK propagandası yaptığı tespit edildi.

Türkiye genelindeki yaklaşık 140 bin öğretmen açığı terör örgütü PKK’nın üst yapılanması olan KCK’nın iştahını kabarttı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 30 bin civarında öğretmen açığı olmasından faydalanan KCK, bu okullardaki eğitimci açığının sözleşmeli öğretmenlerle giderilmesi üzerine yeni bir strateji geliştirdi. Örgüt, kadrolu öğretmen açığı olan bölgede örgüt elemanlarını, ders başına 7 lira alan ücretli öğretmen olarak çalışmaları için yönlendirmeye başladı. Bu kapsamdaki faaliyetleri KCK’nın eğitim kolu temsilcisi D.B’nin yürüttüğü kaydedildi

ÖĞRENCİLERE ÖRGÜT MARŞI

Yerel kaynakların iddialarına göre bir öğretmenin geçen yıl görev yaptığı bir ilköğretim okulunda öğrencilere Oramar Marşı’nı (Dağlıca Baskını’ndan duyulan sevinç) söylettiği savunuldu. Sınıfta bulunan öğrencilerden birinin durumu ailesine iletmesinin ardından, okul idaresinin ilgili öğretmeni uyardığı öğrenildi. İlçede başka bir okulda görev ya pan A.G. isimli bir öğretmenin de KCK planı çevresinde sözleşmeli öğretmen olarak çalıştığı ve tüm sözleşmelilerin kadro ya alınmasıyla göre vine halen kadrolu olarak devam ettiği öğrenildi. A.G’nin anadilde eğitim adı altında bölge çocuklarına Kürt milliyetçiliği aşıladığı aktarıldı.

TERÖRÜ HAKLI GÖSTERİYORLAR

Bir eğitim sendikasına bağlı bazı öğretmenlerin de KCK’dan gelen talepler doğrultusunda okullarda örgütü masum ve bazı terör saldırılarını da haklı göste ren çalışmalara imza attığı öne sürüldü. Bu suistimallerin temelinde bölgedeki kadrolu öğretmen açığının önemli bir yer tuttuğu belirtildi. Örgütün dikkat çekmeyecek bazı kişileri ücretli öğretmen olarak okullara yerleştiği vurgulandı. Kaynaklar, ayrıca örgütün öğretmenleri kaçırma ve tehdit etmesinin temelinde de bu amacın yattığının altı çizildi. Örgütün, bu uygulamaları Doğu ve Güneydoğu’daki okullarda eğitim gören öğrencileri dağ kadrolarına yönlendirerek militan devşirme planı çerçevesinde yaptığı belirtildi. Ayrıca bölgede asker ve polise yönelik eylemlerde çocukların ön sıralarda bulunmasında da bu çalışmaların etkili olduğu vurgulandı.

KCK’lı öğretmenler istihbarat takibi altında

İstihbarat birimlerinin bazı öğretmenleri KCK ile bağlantıları dolayısıyla yakın takibe aldığı öğrenildi. Bu kişiler hakkında detaylı bir rapor hazırlayan emniyet birimleri, D.B. ile A.G.’nin ilköğretim okullarında öğretmenlik yapmasının sakıncalı olduğunu ilgili kurumlara bildirdi. Bazı velilerin de çocuklardan gelen şikayetler üzerine okul idaresine başvurdukları belirtildi. Bunun üzerine okul idaresinin Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığı’na bilgi vererek ilgili kişilerin görevlerine son verilmesini isteği kaydedildi. D.B’nin yasa dışı faaliyetlerinin tespit edilmesinden sonra sözleşmeli kadrosunun da iptal edilerek görevine son verildiği öğrenildi. Ancak A.G’nin görevine devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda Suruç İlçe Belediye Başkanı Ethem Şahin de 26 Aralık 2009 tarihinde Diyarbakır’da yapılan KCK operasyonunda tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İkinci Başkan vekili Mehmet Özkan ve Yardımcısı Süleyman Yıldız da ‘ihalelerde yolsuzluk’, ‘ihalelere fesat karıştırma’ ve ‘dağ kadrosuna mali destek sağlamak’ iddiasıyla başlatılan operasyonlarda gözaltına alınıp daha sonra tutuklanmıştı.

BUGÜN GAZETESİ

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyük, daha, kapımızda, tehdit, terörden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya'ya en büyük tehdit! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 11 Kasım 2011 16:34
İşte Dünya İçin En Büyük Tehdit.. Düş Haber Arşivi 0 30 Eylül 2011 16:55
Irak'ta Kürtler'den bir tehdit daha Spammer Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2009 01:12
İlaçta skandal kapımızda eCeM1 Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 08:59