IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2011, 10:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pasaport Anayasayı Koruma Dairesinden..




Almanya'da 2000 yılından beri 8 Türk'ü öldüren aşırı sağcı katillerin Federal Anayasayı Koruma Dairesinden pasaport almış olduğu yönünde iddialar ortaya atıldı.

Bild gazetesinin internet sayfasında yayınlanan habere göre, intihar eden 2 aşırı sağcının oturduğu karavanda, sadece gizli servis çalışanlarına verilen cinste pasaportlar bulundu.

Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu iç politika sözcüsü Hans-Peter Uhl, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu tür belgeleri kural olarak sadece İstihbarat Teşkilatı adına gizli olarak çalışan görevliler alır, yani İstihbarat Teşkilatıyla yakın bir şekilde işbirliği yapanlar" şeklinde konuştu.

Thüringen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi, gizli servisin polise teslim olan katil zanlısı aşırı sağcı kadın Beate Z. ile 13 yıl boyunca ilişkisi olmadığını ve intihar eden diğer 2 aşırı sağcının yerini de bilmemiş olduğunu açıklarken, "Bild am Sonntag" gazetesi, kendi araştırmalarına göre, tutuklama emriyle aranmış olan Beate Z'nin 1998 yılından sonra Anayasayı Koruma Dairesi'nin muhbirleriyle sıkça görüşmüş olduğunu yazdı.

Thüringen Eyaleti İçişleri Bakanı Jörg Geibert de, "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, kendisinin de Anayasayı Koruma Dairesi'ne

"bir dizi sorusu" olduğunu, bu nedenle bir araştırma komisyonu oluşturulacağını söyledi.

Öte yandan, Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Bakanı Maria Böhmer de, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Türklere yönelik cinayetlerin aşırı sağcılar tarafından işlenmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, cinayetlerin en kısa zamanda tümüyle aydınlığa kavuşturulmasını istedi.

İşlenen cinayetlerin bugüne kadar ülkede işlenen en vahşi cinayetler olduğunu ifade eden Böhmer, öldürülen Türkler ile bir Yunan ve bir kadın polisin yakınlarının acısını paylaştığını kaydetti.


Haber Tarihi: 13 Kasım 2011 Pazar Saat 17:50

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anayasayı, dairesinden, koruma, pasaport


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pasaport Nasıl Alınır? Ve Pasaport Çeşitleri.. Sevda Merak Ettikleriniz 0 24 Haziran 2011 15:06
Pasaport bankoları yenileniyor Chelt Havacılık Haberleri 0 30 Aralık 2010 11:05