IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2011, 08:26   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni




Waterloo Savaşı ile başlayan ve Eylül 2008'e kadar devam eden bir finansal "success story"yi tam olarak anlamak gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TANITIM METNİ

Muammalara birebir cevaplar bulmak yerine Yeni Dünya Düzeni projesinin judeo-Hristiyan teolojisine, siyaset felsefesine ve ekonomi politikasına bir bütün olarak bakmak, Waterloo Savaşı (1813-1815) ile başlayan ve Eylül 2008'e kadar devam eden bir finansal "success story"yi tam olarak anlamak gerekir.

Türkiye, Osmanlı liberalizmi (1838-1914) ile Cumhuriyet döneminde (1946-2010) küresel finans sisteminin "düşük kur-yüksek faiz" lobisi sayesinde kontrol altında tuttuğu "eksen ülke"lerden biridir… Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarında yaptığım çeyrek asırlık orta ve üst düzey finans yöneticiliğinde öğrendiğim iki temel unsur: 1- Ekonomik ve finansal operasyonlarda "tesadüf" diye bir şey asla mümkün değildir. 2- Oligarşi asla açık delik bırakmaz. En azından finans elitizminin 200 yıllık "sagasini" böyle.

Bugün şöyle bir resimle karşılaşıyoruz. Ülkeler ne kadar varlıklı ve etkin olurlarsa olsunlar Yeni Dünya Düzeni "kurumları" dışında bir yol izlemeye koyulurlarsa "paryalaştırılmaktadır."

Şöyle de denilebilir; ya Hannah Arendt'in tarifine uygun olarak bir statüyü seçeceksin, "bilinçli parya" olup bir azınlık /elit geleneğine tabi olacaksın, ya da "marjinal" olmayı kabullenip "paryalaştırılanlar"dan olacaksın. Çünkü Kafka'nın işaret ettiği, kişisel hakların tanınması yalnızca ferdin/tek başına hareket eden milletlerin gayreti ve gücüyle gerçekleşmez. Bu sebeple Arendt bir cemaate, bir halka mensup olmayı ve o mensubiyetin içinden diğer bir grup ya da millet ya da cemaatlerle yan yana olmayı uygun bulur. Elbette parya geleneği bir azınlık geleneğidir. Aksi yolu seçenler üzerine "mania"lar gönderilir.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünya, düzeni, ekonomik, kriz, küresel, ve, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerika'nın oluşturmak istediği Yeni Dünya Düzeni Ruhadam Serbest Kürsü 2 09 Mart 2010 12:31
Küresel kriz korumacılığı arttırıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 01:59