IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2011, 13:53   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook 'tecavüz' sayfalarını kaldırdı




Facebook'ta yer alan ve tecavüz olaylarına ve kadınlara alaycı yaklaşımların sergilendiği sayfalar, mağdurlara destek veren gruplarca sert şekilde eleştiriliyordu.

Bu tür bazı sayfaları şimdi siteden çıkaran Facebook, "Sayfalarımızda nefret söylemine, tehditkar ve şiddeti teşvik eden yazışmalara yer yok." şeklinde açıklama yaptı.

Bununla birlikte eğer bu tür sayfaların yöneticileri söz konusu sayfaların mizahî ya da hicivsel nitelik taşıdığı şeklinde bir etiket ekledikleri takdirde tartışmalı yazışmalara yer verilmeye devam edilecek.

Tecavüzle ilgili kimi sayfaların kaldırılması, sayfa yöneticilerinin başlığa etiket koymayı ihmal etmelerini ve böylece şirketin uyguladığı kuralları çiğnemelerini esas alıyor.

Facebook, BBC'ye yaptığı açıklamada sorgulanabilir ve saldırgan içerikli yazışmaları çok ciddiye aldıklarını belirtti.

Bununla birlikte şirket yetkilisi, "Ancak biz Facebook'un, başkalarının hakları ve duygularına saygılı kalarak, konuların açıkça tartışılabildiği ve düşüncelerin dile getirilebildiği bir yer olmasını istiyoruz." dedi.

Facebook yetkilisi, "bir devlet, kurum ya da inanılan şeyler hakkında fikir belirten gruplar veya sayfalar, bazıları için aşırıya kaçılmış ve saldırganca gibi görünse de, bizim politikalarımıza ters düşmemektedir." dedi ve internet ortamında yürütülen tartışmaların gerçek hayatta serbestçe yapılan konuşmaların bir yansıması olduğunu savundu.

Facebook'un yaptığı bu resmi ifadeli açıklama, konuyla ilgili olarak geçen yazki açıklamalardan farklı.

Ağustos ayında Facebook, "mahallenizdeki pubda, açık saçık bir şaka yaptığınızda nasıl dışarı atılmıyorsanız, Facebook'tan da atılmazsınız." demişti.

Facebook'un başlarda tecavüz konusundaki sayfalara müdahale etmeye isteksiz olması, çeşitli kampanya gruplarının eleştirilerine yol açmıştı. Kimi şirketler bu tür sayfalarda reklamlarının ve adlarının görünmesinden de kaygılı olduklarını açıklamışlardı.

Facebook'un tavrına karşı kampanya yürüten gruplar, son karardan memnun olduklarını söylüyor, ama sitenin kamuoyundaki imajını korumak için sadece birkaç sayfayı kaldırmaktan öteye giderek tutumunu değiştirdiğini ortaya koymasını istiyorlar.

Facebook'taki tecavüz olgusu ve saldırılarıyla dalga geçilen kimi sayfalar, 190 binden fazla üye tarafından 'beğen'ilmişti.

Halen bu türdeki çeşitli sayfalar siteden çıkarılmışsa da, "You know she's playing hard to get when..." sözcükleriyle arama yapıldığında, etiketlenmemiş ve tartışmalı içerikli birçok sayfaya hala erişmek mümkün.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
facebook, kaldırdı, sayfalarını, tecavüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hadi Artık Başla..Ömrünün Yırtık Sayfalarını Yamalamaya Asimavi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Temmuz 2008 21:10
ASP sayfalarını ASP.Net'e Dönüştürmek Syst3m ASP/ASP.NET 0 11 Haziran 2008 13:18
Web Sayfalarını Türkçeye Ücretsiz Çevirin PuSAt Bilgisayar Donanımı 0 15 Haziran 2006 11:56