IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2011, 10:05   #1
Çevrimdışı
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Barack Obama Çin'e rest çekti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD Başkanı Barack Obama, Çin'in para birimi yuanı değerinin altında tutmasından ve ticaret anlayışından bıktığını söyledi. Obama, "Artık yeter, Çin'in ABD'den çıkar sağlamasını istemiyoruz" diyerek isyan etti.
ABD VE ÇİN ARASINDA KUR KAVGASI

Dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ile Çin arasındaki kur kavgası büyüyor. ABD Senatosu, yuanın değerini dolar karşısında düşük tutan Çin'i ek gümrük vergisiyle cezalandıracak yasa tasarısını kabul etmesinden sonra bu kez ABD Başkanı Barack Obama'dan sert çıkış geldi.
ÇİN'İN ABD'DEN ÇIKAR SAĞLAMASINI İSTEMİYORUZ

Obama, Çin'in ticaret ve döviz kurları konusundaki uygulamalarından artık bıktığını söyledi. Obama, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (APEC) zirvesinden sonra, "Artık yeter. Çin'in de herkesin uyguladığı aynı kurallarla işlem yapması gerektiği konusundaki kararlı tavrımız sürecek. Çin'in ABD'den çıkar sağlamasını istemiyoruz" dedi. Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile görüşen Obama, Çin'den uluslararası ekonomik sistemle oynamayı bırakmasını istedi. Çin'in para birimini doğal olmayan biçimde düşük tuttuğunu belirten Obama, yuanın değerinin daha hızlı artmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

ÇİN'İN TEPKİSİ GECİKMEDİ

Çin'in Obama'ya tepkisi ise gecikmedi. Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzeyli yetkili Pang Sen, "Önce kimin kurallarından söz edildiğini anlayalım. Eğer kurallar topluca bir uzlaşmayla kabul edilmişse ve Çin de buna katılmışsa o zaman Çin bu kurallara uyar. Kurallar bir ya da birkaç ülke tarafından oluşturulmuşsa, Çin'in bunlara uymak yükümlülüğü yok" dedi.
ÇİN'E EK VERGİ TASARISI MECLİS'TE

Amerikan Senatosu, para birimi yuanın değerini dolar karşısında suni olarak düşük tuttuğunu savunduğu Çin'i ticari olarak cezalandırmayı hedefleyen tartışmalı yasa tasarısını Ekim ayı ortasında kabul etti. Ancak Çin mallarına ek vergi getirecek yasa tasarısının yasalaşması için Temsilciler Meclisi'nde onaylanması gerekiyor

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cekti, cine, obama, rest


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan AB'ye rest çekti Sır Haber Arşivi 0 11 Kasım 2010 08:27
Bolivya da ABD'ye rest çekti Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:14