IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2011, 10:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Giresun'da Monte Edilecek, Ukrayna'da 'petrol' Arayacak..




Ukrayna'da petrol arayacak dev petrol platformunun montaj işlemlerinin Giresun Limanı'nda yapılacağı bildirildi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sahil kentlerinden gelişime açık olan Giresun'un önemli bir liman kenti olması için üzerilerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Singapur'da sökülen ve Ukrayna'da petrol arayacak bir petrol platformunun Karadeniz limanlarından birinde montaj işleminin yapılacağı duyumunu almaları üzerine Türkiye ile bağlantısı olan söz konusu şirketin yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden Şahin, "Firma yetkilileri Karadeniz'de 5-6 liman işletmesinin bu işe talip olduğunu ifade etti. Biz de bu işin Giresun Limanı'nda yapılması konusunda ısrarcı olduğumuzu ve kendilerine her türlü yardımı yapacağımızı anlattık. Sonuç olarak bu çalışmanın Giresun Limanı'nda yapılması kabul edildi ve çalışmalara başlandı" dedi.

Singapur'da parçalanan ve İstanbul boğazından bu şekilde 2 gemi ile geçirilerek Giresun Limanı'na boşaltılan parçaların montajı işlemine önümüzdeki ay üçüncü geminin diğer parçaları getirmesiyle başlanacağını kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Burada montajı yapılacak petrol platformu daha sonra Ukrayna'ya götürülecek. Bu çalışma yaklaşık bir yılı bulacak. Şantiyeye dönecek limanda 150'si yabancı uyruklu 300 işçi çalışacak. İnanıyorum ki bu ekipmanlar sayesinde Karadeniz'de petrol bulunur. Petrol arama çalışmalarının ilerleyen zamanlarda Giresun sahilini de kapsayacağı söyleniyor. Bundan memnuniyet duyuyorum. Petrol platformu montajı Giresun için çök önemli ve ayrıca adını her yerde andıracak bir makro çalışmadır. Giresun halkı inşallah bu petrol platformunundan ve bununla ilgili çalışmalardan arzu edilen faydayı görecektir."

Ustaoğlu Denizcilik ve Gemi İşletmeciliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ustaoğlu ise son yıllarda canlılığını kaybeden Giresun Limanı'nın, Ukrayna'da petrol aramak için inşa edilecek dev petrol platformunun montajının Giresun'da yapılmaya başlanmasıyla tekrar eski canlılığına kavuşacağını belirtti.

Platformun kurulması için liman sahasındaki hazırlıklara hız verildiğini ifade eden Ustaoğlu, "İlk olarak Antigua/Barbuda bayraklı 15 bin grostonluk HHL Venice adlı gemi ile Alman bandıralı Hansa Heavy Lıft adlı gemilerle platformun parçalarının bir bölümü limana indirdi" dedi.

Singapur'dan getirtilen dev platformun parçalarının taşıma işleminin yaklaşık 5 ay kadar daha sürmesinin tahmin edildiğini vurgulayan Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Parçaların aktarımının ardından burada montaj işlemlerine başlanacak. Şuan Singapur'dan parçalar gelmeye devam ediyor. Bundan sonraki aşamada Giresun'a ekip gelecek ve platformun burada montajına başlayacak. Daha sonra ise petrol platformu büyük bir römorkör vasıtasıyla Ukrayna'ya çekilecek. Ardından Ukrayna devleti yetkililerine teslim edilecek. Burada montaj işleminin yaklaşık bir yılı bulması bekleniyor. Birçoğu yabancı 300 kişilik ekiple montaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu, limanın ve il ekonomisinin canlanması açısından güzel bir gelişmedir."

Petrol platformunun Giresun'da montajının yapılması konusunda Vali Dursun Ali Şahin'in özel gayreti olduğuna da dikkat çeken Ustaoğlu, "Önce sektörümüz adına ardından kentte ticaret yapan kişiler adına sayın Valimiz Dursun Ali Şahin'e teşekkür ediyoruz. Vali Şahin'in bu işle ilgilenmesi çok etkili oldu. Yabancı insanlar buraya gelip konaklayacak, giyimini yiyeceğini bu şehirden karşılayacak. Bu durum da Giresun ekonomisine önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.


Haber Tarihi: 16 Kasım 2011 Çarşamba Saat 10:00

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arayacak, edilecek, giresunda, monte, petrol, ukraynada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung Monte cep telefonları. Slipknot Samsung 0 26 Mart 2010 20:11