IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2011, 03:24   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkler, Alman Anayasayı Koruma Teşkilatına Tepkili




Almanya'da neonazi teröristlerin 9 göçmen kökenliyi öldürmesi ve Türk caddesi olarak bilinen Keup Caddesi'ni bombaladıklarının ortaya çıkmasının ardından Almanya'da yaşayan Türkler, olaylarda ismi teröristlerle yan yana geçen Anayasayı Koruma Teşkilatı'na tepki gösterdiler.

Almanya'da neonazi teröristlerin 9 göçmen kökenliyi öldürmesi ve Türk caddesi olarak bilinen Keup Caddesi'ni bombaladıklarının ortaya çıkmasının ardından Almanya'da yaşayan Türkler, olaylarda ismi teröristlerle yan yana geçen Anayasayı Koruma Teşkilatı'na tepki gösterdiler.

İşi kamu güvenliğini sağlamak olan Anayasayı Koruma Teşkilatı yetkililerinden bazılarının isminin neonazi teröristlerle birlikte anılmasından büyük rahatsız duyduklarını belirten Türkler, olayları Almanya'nın Ergenekonu olarak nitelendirdiler. 8'i Türk, biri Yunanlı ve biri de polis olmak üzere 10 kişiyi öldüren neonazilerin şans eseri yakalanmasını çok düşündürücü bulduklarını belirten Kölnlü Türkler, siyasilerin olaylarda ihmalinin olduğunu söylediler.


Yabancılar Meclisi (LAGA) Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Başkanı Tayfun Keltek, bu olayların Solingen'de genç ailesinin katledilmesinden sonra önlenebilecekken bunun yapılmadığını ve bu günlere gelindiğini belirterek konuşmasına şöyle deam etti Beni en çok üzen taraf bu tür olayların içinde gizli devlet düşüncesi olması bizi güvensizliğe sevk ediyor. Bu gizli servislerin içinde olan bazı kişilerin bizim esnafların öldürüldüğü esnada olay yerinde olduğu gibi ithamlar aslında çok tehlikelidir, bu şüphelerin mutlaka giderilmesi gerekir. Bu katillerin ortaya çıkması insanlarda bir rahatlama sağlayacak ancak bana göre meseleyi sadece bu cinayetlerle ya da Keup Caddesi'ndeki bombacılıkla değerlendirmemek lazım. Bu büyük bir toplumsal olay, bu olaylar sadece buz dağının görünen yüzü. Katiller bulundu bu mesele halloldu deyip olayların unutulması en tehlikeli olanı. Türkler bu ülkede artık kalıcıdır ve bu yerleşik toplumun başka şekilde burada yok edilmesi ya da gitmesi mümkün değil.

ANAYASAYI KORUMA ÖRGÜTÜ'NÜN OLAYLARA KARIŞMASI ÜZÜCÜ

Köln'de yaşayan Gönül Topuz ise Almanya'da neonazi olgusunun ve yabancı düşmanlığının ezelden beri olduğunu belirterek, Beni en rahatsız eden nokta Anayasayı Koruma Örgütü'nün bu olayların arkasından çıkmasıdır. Bana göre bu örgüt güvenlik demek, adalet demek ve hukuk demek. Bu olayların içinden Ergenekonvari olayların çıkması beni tedirginliğe sürükledi. Olayların ortaya çıkması olumlu ancak zamanla olaylar daha iyi gün yüzüne çıkacaktır dedi.

KORKULARIMIZ BİTMEDİ

40 yıldır Almanya'da yaşayan Erden Uyan, En son yaşanan olaylarda neonazilerin devletle ilişkisinden korktuğum için birhayli endişeliyim. Bu olaylarla ilgili derin bir soruşturma yapılması lazım ve hepimizin bu olayların iç yüzünü öğrenmemiz lazım. Bu olayların ardından devletin de işin içinde olduğu hissiyle endişem daha da yükseldi şeklinde konuştu.

Emekli Ramazan Taner ise bu olayları duyduktan sonra birhayli şaşırdıklarını dile getirerek, suçluların cezasız kalmamalarının gerektiğini söyledi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alman, anayasayı, koruma, tepkili, teşkilatına, türkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pasaport Anayasayı Koruma Dairesinden.. Düş Haber Arşivi 0 14 Kasım 2011 10:34