IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2011, 10:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
150 bin dul kadına 300 TL aylık




150 bin dul kadına 300 TL aylık

Başbakan Erdoğan, eşi vefat etmiş, yardıma muhtaç 150 bin kadın için paket açıkladı. Kadınlara ayda 300 TL verilecek. TOKİ'den düşük taksitle ev tahsis edilecek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 150 bin kadına müjde verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı"nı açıklayan Erdoğan, kadınlara "Yalnız değilsiniz. Yapılan yardımları, verilen destekleri ananızın ak sütü kadar hak ediyorsunuz. Çünkü bu sosyal devletin görevidir" dedi. Programın detaylarına SABAH ulaştı. Buna göre, eşi vefat eden, boşanan, kocası hapiste olan ya da herhangi bir işte çalışamayan ve bu nedenle ailenin geçimini tek başına üstlenen 150 bin kadına, muhtaç oldukları süre içerisinde aylık yaklaşık 300 lira nakit yardımı yapılacak. Kadınlar banka hesaplarından paralarını çekebilecek. Bu kapsamda nakit destek meblağı hanedeki yetişkin başına gelir brüt asgari ücretin üçte birine denk gelecek şekilde verilecek. Yani 18 yaşından büyük her birey için haneye ek yardım yapılacak.

DÜZENLİ GIDA YARDIMI

150 bin kadına yılbaşından itibaren her ay düzenli gıda paketleri verilecek. Kadınların giyim, yakacak gibi temel ihtiyaçları karşılanacak. Sağlık Bakanlığı da psikolojik destek sağlayacak. Türkiye Barolar Birliği ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti verecek. Yalnız kadınların çocuklarının Şartlı Eğitim Yardımı'ndan yararlandırılmasına öncelik verilecek. Ayrıca çocukların eğitim bursları ve yurt hizmetlerinden yararlandırılması için pozitif ayrımcılık uygulanacak.

TOKİ'DEN EV

TOKİ tarafından inşa edilen alt gelir grubu ve yoksul konutlarında eşi vefat eden, ihtiyaç sahibi kadınlara öncelik verilecek. Kadınların istihdam ve meslek edindirme kurslarından faydalanması sağlanacak. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere alınacak işçilerde dul kadınlara öncelik verilmesi ve İŞKUR'un da işe yerleştirmede aynı önceliği tanıması üzerine çalışma yapılacak. TÜBİTAK ile belirlenen vatandaşların aldığı sosyal yardımların tek tuşla izlenebilmesini sağlayan veri tabanına ek bir modül eklenmesi yoluyla kadınların tüm bilgileri kayıt altında tutulacak. Kadınların durumundaki gelişmeler veri tabanından sürekli izlenecek.

Terör şehidi ailesinden 2 kişi işe alınacak
Terörşehidi olanların ailelerine destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Daha önce aileden birinci derecede yakınlığı olan bir kişiyi işe alıyorduk, şimdi onu inşallah ikiye çıkarıyoruz" dedi. Bakanlar Kurulu'na yeni bir talimat verdiklerini de anlatan Erdoğan, şöyle dedi: "Terör kurbanı olan, teröristler tarafından öldürülen aileye de aynı yardımı devlet olarak vereceğiz. O öldürülenleri de biz şehitler sınıfında mütalaa ediyoruz. Aynı şekilde onlara da o desteği verip, o aileden yine aynı şekilde devlette istihdam sağlayacağız."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
150, 300, aylık, bin, dul, kadına, tl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde 5 aylık hamile kadına tecavüz Ay Haber Arşivi 0 02 Kasım 2011 09:00
8 aylık hamile kadına kıydı! Ein Haber Arşivi 0 10 Haziran 2011 10:03