IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2011, 19:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şair ve Yazar Bakiler'e Fahri Doktora..




Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu'nun aldığı karar ile şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler'e fahri doktora unvanı verildi.

ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Filozof olmanın, yani doktor olmanın iki yöntemi bulunduğunu belirtti. Bunlardan bir tanesinin üniversitelerde alınan normal eğitim, dersler ve tez ile kazanılmış formasyon olduğunu belirten Laçiner, 'Diğeri de hayatın içerisinde, bir meslek içerisinde veya kitap yazarak kendisini kanıtlamak, doktor olgunluğuna gelmektir. Önemli olan o olgunluğa erişmek olduğundan hangisinin hangisinden daha üstün olduğu tartışmasına da gerek yoktur. Biz ÇOMÜ olarak fahri doktora unvanı verirken o olgunluğa bakıyoruz. Bugün Yavuz Bülent Bakiler'e Senatomuzun almış olduğu karar doğrultusunda fahri doktora unvanı veriyoruz. Kendisini anlatmaya çok fazla gerek yok. Kendisi bir asker, bir Türkçe neferi. Türkçe'yi koruyan bir bekçi gibiö dedi. Ardından Senato tarafından alınan kararı okuyan Laçiner, Bakiler'e fahri doktora cüppesini giydirdi. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise, fahri doktora beraatını takdim etti.

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, yaptığı konuşmada, bugüne kadar 40 civarında ödül aldığını ve bunlardan büyük kısmının Türk dünyasına hizmet ödülleri olduğunu ifade edtti. Bakiler, 'Ama bütün almış olduğum, ödüller, mükafatlar, güzel sözler yanında ilk defa Türkiye'de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden bana fahri edebiyat doktoru unvanının verilmesi ömrümün çok müstesna hadiselerinden birisidir. Şimdi kendi kendime düşünüyorum. Ben bundan sonra ismimin yanına doktor sıfatını koymasam, bu güzel üniversiteye karşı bir saygısızlık mı yapmış olurum. veya o sıfatı kullandığım takdirde bir takım arkadaşlarımın hücumuna mı uğrarım. Bu hususta henüz bir karar veremedim. Ama benim çocuklarıma bırakacağım en büyük miras, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin bana karşı takınmış olduğu tavırdır. Çanakkale'de çok büyük bir iltifatla karşı karşıya olduğumu itiraf ederimö dedi.

75 yılda çok kıyafet giydiğini, ama kendisine en çok giydiği bu cüppenin yakıştığını belirten Bakiler, 'Yine bu cüppeyi giydikten sonra bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Hani bizim bazı din adamlarımız, mesela Diyanet İşleri Başkanımız sokakta kendi kıyafetiyle dolaşıyor. Bu aziz devlet, Diyanet İşleri Başkanımıza neden kendi kıyafetiyle sokakta ve caddelerde dolaşma imkanı veriyor da, ben burada bir fahri edebiyat doktoru unvanı aldıktan sonra giymiş olduğum bu kıyafetlerle Ankara, İstanbul ve Çanakkale sokaklarında gezmeyeyim. Bana da o hak verilmeliydi ve caddelerde bu kıyafetlerle dolaşmalıyım, gezmeliyim. Bunun için de bazı teşebbüslerim olacaktır. Bakalım, bana bu konuda herhangi bir izin verilecek mi'ö diye konuştu.



Haber Tarihi: 18 Kasım 2011 Cuma Saat 19:08

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakilere, doktora, fahri, yazar, Şair


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık