IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2007, 01:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emin Çölaşandan Açıklamalar




Yaklaşık 3,5 aydır fiilen medya dışında olan Emin Çölaşan ‘’Şimdilik benim soluğumu kestiler ama ben yıllarca gelmiş geçmiş muhalefet partilerinden bile daha etkin muhalefet yaptım. O nedenle de siyasete girmeyi hiç düşünmedim’’ dedi. Çölaşan'ın Gazeteport’a verdiği röportajın ikinci bölümü:
GP: Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasına şiddetle karşı çıktınız. Şimdi o makamdaki icraatını nasıl değerlendiriyorsunuz?
ÇÖLAŞAN: Ben kendisine de karşı çıktım ama asıl karşı çıktığım, Atatürk’ün makamına sonunda türbanlı, başı bağlı birini, karısı kimliği ile özellikle oraya çıkarmış olmasındandır. 2l. yüzyıl Türkiye’sine yakışan bir manzara değildir. Müslümanlığın, kutsal bir dinin, bir bez parçasına indirgenmiş olmasının en son göstergesidir. Şu devlet protokolüne bir bakınız. İlk dört arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın karılarının başları bağlı, bir tek Meclis Başkanı’nın karısı normal. Bunların elinde ve yönetiminde nerelere sürüklendiğimizin en güzel kanıtıdır. Abdullah Bey’in icraatına gelince, iktidarın noteri olacak, ancak kamuoyuna biraz şirin ve aktif görünmeye kalkışacaktır. Yaptığı da zaten budur. Hepsi o kadar!

GP: Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül, Emine Erdoğan ile de Hayrinüsa Gül arasında Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra bir soğukluk olduğu iddiaları için ne dersiniz?
ÇÖLAŞAN : Bu son derece normaldir. Eğer aksi olsaydı eşyanın tabiatına aykırı olurdu. Recep Tayyip Erdoğan, kendi üzerinde otorite kabul etmeyen biridir. Bay Abdullah Gül ise şimdi onun üstü olmuştur. Üstelik yabancı dil bilmektedir. Özellikle yabancı konukların olduğu ortamları düşünün... Abdullah Bey İngilizce konuşuyor ve aynı yerde Bay Erdoğan konuşulanları anlamıyor ve tercüman kullanıyor. Bu basit ortamda bile komplekse kapılmaması mümkün değildir. Karılarının birbirlerinden hiç hoşlanmadığı, hatta konuşmadıkları, kendilerine en yakın kişiler tarafından bizzat bana anlatıldı. Çok yakında ‘Kadınlar Kavgası’ isimli güzel bir dizi izlemeye başlayabiliriz!
GP: Başbakan partisinin son Kızılcahamam toplantısında medyaya yüklendi. 5 milyon 200 bin civarındaki toplam tirajı 3 milyon olarak telaffuz etti. ‘Gazeteci takımı’ dedi. Başbakanın bu tavrını nasıl değerlendirdiniz?
ÇÖLAŞAN: Tamamen göstermeliktir. Medyayı eleştirirken tövbe desin. Bunları söylerken Allah’tan korkmak ve kuldan utanmak gerekir. Medyanın tamamına yakını kendi partisinin, iktidarının emir ve hizmetindedir. Medya ‘başarıyla’ korkutulmuş ve sindirilmiştir. Medyanın hangi para babası patronu ve onların emrindeki medya kuruluşları iktidarı adam gibi eleştirebiliyor? Medya boşuna vıcık vıcık magazine kaymıyor. İnanmayanlar açsın gazeteleri de görsün şu manşetleri. Bay Erdoğan yapmasın etmesin, eylemesin! Yatsın kalksın, emrindeki medya için her gün Allah’a dua etsin, daha nice başarılar dilesin.
GP: Geçtiğimiz günlerin en tartışmalı konularından biri de Suudi Kralına devlet şeref madalyası verilmesi, Erdoğan ve Gül’ün kendisini otelde ziyaret etmesiydi.
ÇÖLAŞAN: O kişiye devletin şeref madalyası verilmesi, tam bir utanç olayıdır. Üstelik bu işin hem yasasına, hem de yönetmeliğine tamamen aykırıdır. Avukat Tezcan Çakır bu kararın iptali için Danıştay’da dava açtı. Bakalım ne sonuç çıkacak? Şimdi az önce söylediğim olaya tekrar döneyim. Bu madalya rezaletinin üzerine medyamız gitti mi? Elbette gitmedi. Gidemezdi. Onları karşısına alamazdı. Korkmak işte budur.
GP: Genelkurmay Nisan ayında talep etti ama sınır ötesi operasyon tezkeresi Ekim ayında çıktı. Hükümet sizce neyi bekliyor? Bölgede kar da başladı. Artık operasyon zor mu?
ÇÖLAŞAN: Hükümetin hiçbir şey yapmasının mümkün olmadığını ilk günden beri Pazar sabahları ART’deki söyleşilerde ısrarla vurguladım. ABD, AB ve Bush’tan icazet almadığı sürece yapamaz. Nitekim alamadı. Şimdi iktidar yanlısı basın sürekli bir bombardıman yapıyor. Kuzey Irak Kürt yönetimi PKK’ya karşıymış, onu durduruyormuş falan filan. Bunlar yutturmaca ve uyutmacadır. Türk milleti bir kez daha kandırılmaktadır. ABD hem bize, hem Kürtlere oynuyor. İkili oynuyor. Operasyon yapılmamasının tek nedeni, yabancı ülkelerden icazet gelmemiş olmasıdır. Kimse kimse kandırmaya yeltenmesin. Haa, operasyon olursa sonucu ne olur? O da tartışılması gereken ayrı bir konudur.
GP: Meclis’teki muhalefet partileri CHP ve MHP’yi nasıl değerlendiriyorsunuz?
ÇÖLAŞAN: Muhalefet yapmaktan aciz, muhalefet yapamayan ve AKP’nin ekmeğine sürekli yağ süren, adeta AKP için çalışan iki muhalefet partisi olarak değerlendiriyorum. Bunlara karşı muhalefet Salı günleri Meclis’te yapılan Grup toplantılarında haftada bir nutuk atmakla yapılmaz. İnanın, şu anda bir muhalefet partisinin yetkilisi olsaydım, hele Meclis’te temsil edilen bir partinin yetkilisi olsaydım, iktidarı en az 50 konuda silkeler ve bütün Türkiye’den ses getirirdim. Ne yazık ki aciz, verimsiz bir muhalefetle yüz yüzeyiz. CHP zaten bitik durumda. MHP de aynen onun yolunda. Biz de olanları dehşet ve hayretle izliyoruz!
GP: Siyasete girmeyi düşündünüz mü? Ya da bundan sonra düşünüyor musunuz?
ÇÖLAŞAN: Hayır, hiçbir zaman düşünmedim ve bundan sonrası için de düşünmem. Ben gazeteci olarak gelmiş geçmiş tüm muhalefet partilerinden çok daha anlamlı, tutarlı, kitleleri etkileyen muhalefet yaptım ama soluğumu şimdilik kestiler.
GP: Kemal Unakıtan, Maliye Bakanı kimliği ile basın açısından hala dokunulmazlık sahibi mi?
ÇÖLAŞAN: Bir numaralı dokunulmaz Recep Tayyip. İki numara Kemal Unakıtan. Üç numara TMSF...Çünkü medya patronlarının bu üçlüden doğrudan veya dolaylı korkunç beklentileri, çıkarları var. Patronların çıkar piyasasında milyarlarca dolar, katrilyonlar dönüyor. Kendi tekerine hangi medya patronu çomak sokabilir? Eşyanın tabiatına aykırıdır!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Alt 01 Aralık 2007, 11:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Emin Çölaşandan Açıklamalar




Bunu Herifi adam yerine koyupta bide soru'mu sormuşlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 01 Aralık 2007, 14:53   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Emin Çölaşandan Açıklamalar




Doğruları Kendiside Biliyor Ama Sırf Muhalefet Kimliğiyle Tanındığı İçin Ordan Kıvırıyor Burdan Kıvırıyor Bi Çomak Buluyor.Yada Bulduğunu Sanıyor.

 

 

Etiketler
aciklamalar, açıklamalar, colasandan, Çölaşandan, emin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emin Çobanoğlu Desmont Biyografiler 0 23 Ocak 2015 19:51
Doç.Dr. Emin IŞIK Kalemzede İslamiyet 0 02 Ağustos 2011 14:46
Emin misin? SweetLand Dini Resimler 1 25 Ağustos 2008 16:43