IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2011, 10:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunanistan'da grevler yeniden başladı




Mali krizin aşılmasına yönelik reformlar çerçevesinde, mesleklerinin serbestleştirilmesine ve sağlıkla ilgili ödemelerin kısıtlanmasına itiraz eden Attiki ve Pire bölgelerindeki eczacılar, bugün için 24 saatlik grev kararı alırken, Yunanistan Elektrik Teşkilatı (DEH) çalışanları da başlangıç tarihinin daha sonra belirleneceği 48'er saatlik art arda grevler yapacağını açıkladı.

Reformlar temelinde, devletin yeniden yapılandırılması çerçevesinde kamu kuruluşlarının özelleştirilmesine itiraz eden DEH çalışanları sendikasından yapılan açıklamada, "Halkın arzusunun hilafına oluşturulan çıkar hükümeti, Yunan halkının mülkiyetini yok pahasına satabilmek için yasal engellerin ötesinde de daha çok engeli aşması gerekecek. Papadimos efendi, gel de al, seni bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

Bu arada, taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergilerin elektrik faturalarıyla tahsil edilmesini öngören kanuna da itiraz eden DEH sendikacıları, dün akşam saatlerinde DEH'in, Atina'da Mesogion caddesindeki bürolarını işgal etti. Sendika Başkanı Nikos Fotopulos yaptığı açıklamada, "faturaları ödeyemeyen yoksulların elektriklerinin kesilmemesi için işgal eylemini gerçekleştirdiklerini" söyledi.

DEH sendikacıları daha önce de yaklaşık 4 milyon avroluk borcunu ödemediği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığının elektriğini kesmişti.

Diğer yandan, aralarında Atina Metrosu'nun da bulunduğu elektrikli toplu ulaşım araçları (metro, tramvay, elektrikli tren, toleybüs) çalışanlarının da bugün saat 12.00 ile 16.00 arasında iş durdurma kararı aldığı bildirildi.

Elektrikli toplu ulaşım araçları çalışanları, tasarruf önlemleri çerçevesinde maaşlarda yapılan kesintilere ve işten çıkarılmalara karşı geliyor'

Bu arada, Atina'da yayımlanan Elefterotipia gazetesi çalışanlarının da bugün saat 06.00'dan itibaren 48 saatlik grev kararı aldığı bildirildi.

Yunanistan Gazeteciler Sendikası'ndan (ESHEA) yapılan açıklamada, Elefterotipia gazetesinde çalışan gazetecilerin, idari personelin, matbaacıların ve dağıtıcıların Ağustos ayından beri maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle grev kararı aldığı belirtildi.

Elefterotipia gazetesi kısa bir süre önce, mali sıkıntılar nedeniyle Yunan Alpha Bank'tan 8 milyon avro kredi talebinde bulunmuş, ancak gazetenin bu talebi banka yönetimince ret edilmişti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başladı, grevler, yeniden, yunanistanda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan'da sigara yasağı bugün başladı Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:33