IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2011, 14:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dere Yataklarına Yapılan Binalar Tehlike Arz Ediyor..




Erzurum'da çoğu konutun ıslah edilen dereler üzerine yapıldığı ve bunun da muhtemel bir depremde can ve mal kayıplarına neden olacağını bildirildi.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (Tütev) Genel Sekreteri ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şube Yönetim Kurulu üyesi Kürşat Lütfi Karakaya, Erzurum il merkezindeki konutların eski dere yatakları üzerine yapıldığını söyledi. Karakaya, yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm kapsamında acilen dere yataklarındaki konutları ıslah etmesini istedi. İnşaat Mühendisi Karakaya, Çaykara Deresi, Bosna Caddesi, Dabakhane Yokuşu gibi semtlerdeki konutların zemin açısından depreme dayanıksız olduğunu ifade etti. Islah edilmiş eski dere yataklarına yapılan binaların büyük bir depremde can güvenliğini tehdit edeceğine işaret eden Karakaya, "Şehrimizdeki bir çok dere yatağı zaman içerisinde ıslah edilmiş ve üzerlerine konut yaptırılmıştır." dedi.

Karakaya, Cumhuriyet Caddesi'nde yaptırılan Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Avm inşaatının temelinden su çıkmasının da ileride sorun oluşturabileceğini iddia etti. İnşaat Mühendisi Karakaya, dere yataklarının ve zemin sularının beton ve drenajla doldurulmasının da yeraltı sularının yataklarının değişmesine neden olabileceğini kaydederek, "Dere yatakları her zaman risk oluşturmuştur. Yeraltı kaynak sularının yataklarını değiştirmesi mevcut riski daha da artırıyor." şeklinde konuştu.

EHLİYETSİZ KALFA VE USTA SORUN

Ülkedeki en büyük sorunlardan birisini inşaatlardaki ehliyetsiz usta ve kalfaların oluşturduğuna dikkat çeken İnşaat Mühendisi Karakaya, vasıfsız inşaat çalışanlarının projenin uygulanması uygulaması esnasında farkında olmadan hatalı uygulamalar yaptığına dikkat çekti. Bu tür hataların geri dönüşü olmayan zararlar verdiğini hatırlatan Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhmal edilen ama hayati önem arz eden bu problem ivedilikle çözüme kavuşturulmalı. Bütün inşaat işçileri eğitime tabi tutulmalı ehliyetli usta ve kalfalar kayıt altına alınarak çalıştırılmalıdır. Van'daki son sarsıntılarda da görüldü ki deprem öldürmüyor. Plansız, kaçak ve eksik malzeme kullanılan binalar depremde ölüme neden oluyor. "

Karakaya, Tütev olarak önümüzdeki günlerde ücretsiz ve gönüllülük esasına dayalı olarak usta ve kalfalara yönelik meslek içi eğitim seminerleri düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.



Haber Tarihi: 21 Kasım 2011 Pazartesi Saat 14:34

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arz, binalar, dere, ediyor, tehlike, yapılan, yataklarına, yatarklarına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dere İskorpitleri KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:33
Kötü binalar, “ruhsuz” insanların bir yansımasıdır Sır IF Ekstra 1 02 Temmuz 2011 11:13