IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2011, 09:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Organ mafyasının faturası devletten!




Fakirlerden ucuza satın aldıkları böbrekleri, zengin hastalara fahiş fiyata pazarlayan organ mafyasının, ameliyat giderlerini de SGK'dan aldıkları ortaya çıktı. Özel hastaneler de SGK'dan alınan gelirlerden dolayı bu ticarete göz yumuyor.

Sahte kimlik ve masabaşı evliliklerle akraba gösterilen kişilerden böbrek nakli yapan organ mafyasının, her ameliyat için devletten kişi başına 33 bin lira para aldığı ortaya çıktı.

FAKİRDEN AL ZENGİNE VER!

Gaziosmanpaşa Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma ile ortaya çıkan bilgilere göre, diyaliz merkezlerinde zengin hasta belirleyen mafya üyeleri, daha sonra bu kişilere böbrek nakli yapacak ihtiyaç sahibi vatandaşları bulmak için kahvehane ve köyleri geziyor. Anlaşma sağlanan fakir vatandaş adına düzenlenen sahte belgelerle bu kişiler, organ nakli yapılacak hastanın akrabası gibi gösteriliyor. Daha sonra 20 bin liraya satın alınan böbrekler, 100 bin liradan başlayan fiyatlarla pazarlanıyor.

HER AMELİYATTA DEVLETTEN 33 BİN LİRA

Zaman'ın haberine göre, İstanbul Mali Şube ekiplerinin organ mafyası üzerinde çalışmaları sırasında, nakiller üzerinden özel hastanenin diğer muayeneler hariç sadece ameliyat başına devletten 33 bin 480 lira para aldığı belirlendi.

HASTANELER NEDEN GÖZ YUMUYOR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emniyete bildirilen raporda, her böbrek transplantasyonuna bu miktarın ödendiği, bu miktarın haricinde uygun organ vericisinin tespiti için yapılan tahlil ve tetkiklerin de ayrıca faturalandırıldığı bildirildi. Ameliyatların gerçekleştirildiği özel hastanenin bu gelirler nedeniyle organ mafyasına göz yumduğu iddia ediliyor.

DOKTOR HEMEN HASTANE DEĞİŞTİRDİ

Özel G. Hastanesi doktorlarından S.Ş.'nin soruşturma tutanaklarındaki ifadesi, yasa dışı organ naklini gözler önüne seriyor. Çalıştığı hastanede gerçekleşen A.Ç. ve M.Ç. arasındaki naklin yasal prosedürlere uygun olmadığını belirten S.Ş.'ye karşı Prof. Dr. A. G., "Sorumluluk bana ait." diyerek ameliyata onay vermiş.

NAKİLLERE DEVAM ETTİ

Ameliyatları yapan Prof. G., olayların açığa çıkmasıyla önce organ nakli koordinatörü Y. G. ve ekibiyle Özel M.G. Hastanesi'ne daha sonra da Özel U. Ç. Hastanesi'ne geçerek nakillere devam etti. Şu anda Özel U. Ç. Hastanesi'nde çalışan A. G., asıl mesleği genel cerrahlık olmasına rağmen 4 yıldır böbrek nakli ameliyatı yapıyor.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
devletten, faturası, mafyasının, organ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık