IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2011, 10:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aynı Çadırda 21 Kişi 2 Koyun 1 Kuzu..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Depremin vurduğu Van'da, merkeze bağlı Özkaynak Köyü'nde oturan Dokay ailesinin 21 ferdi, ev ve ahırları yıkılınca, 2 koyun ve 1 kuzularıyla aynı çadırda soğuk havada yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı. Korucu olan ve 7 erkek çocuğunun beraber çalıştığı komutanların isimlerini veren Burhan Dokay, yıllardır bölgede zor şartlarda beraber çalıştığı komutanlarından yardım beklediğini söyledi. Dokay, ev ve ahırlarının yıkıldığını, çadır bulamadığı için de 21 kişilik ailesi kalan 2 koyun ve bir kuzularıyla birlikte aynı çadırda yaşadıklarını söyledi.

Merkeze bağlı Özkaynak Köyü'nde Dokay ailesi fertleri çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Dokay ailesi Kızılay'ın verdiği bir çadırda en küçüğü 5 aylık olmak üzere 16 çocuk olmak üzere toplam 21 kişi aynı çadırda kalmak zorunda kalıyor. İlk depremde yıkılan ahırlarında hayvanları telef olan Dokay ailesi geride kalan 2 koyun bir de kuzularını da yaşadıkları çadıra aldı. Burhan Dokay, soğuk havalarda çocuklarının hastalanabileceğini belirterek, "Küçük bir çadırda 21 kişi kalıyoruz. Ne yapacağımız şaşırdık. Böyle giderse çocuklarımız hastalıktan ölecek" dedi.

Van'da meydana gelen ilk depremin ardından evlerinin büyük hasar gördüğünü belirten Dokay, ayrıca hayvan barınağının çöktüğünü ve 33 küçükbüş hayvanından telef olduğunu söyledi. Yıkılan barınaktan sadece 2 koyunun kaldığını belirten Dokay, "Depremde evlerimiz yıkıldı, hayvanlarımız da telef oldu. Barınaktan sadece 2 koyun kurtarabildik. Onlarıda koyacak yer bulamadığmız için, bir müddet aynı çadırda kalmak zorunda kaldık. Daha sonra hayvanlarımız için derme çatma barınak yaptık. Şu anda da 21 kişi aynı çadırda kalıyoruz" diye konuştu.

KOMUTANLAR BİZE SAHİP ÇIKSIN

Bölgede 17 yıldan bu yana koruculuk yaptığını belirten Burhan Dokay, yıllardan bu yana beraber çalıştığı komutalardan yardım istedi. Para ve gıda yardımı beklemedğini sadece kalacak yer sıkıntısı çektiğini belirten Dokay, "Yıllardır beraber mücadele ettiğimiz komutanlırımızdan yardım bekliyorum. Bazıları arayıp sordu. Fakat ben şu anda çok zor durumdayım. Kalacak yerim yok. Onların bana yardım etmesini istiyorum" dedi. 10 çocuğu bulunan Dokay, 7 erkek çocuğuna birlikte görev yaptığı komutanlanının, kız çocuklarına da komutanlırının kızlarının ismini verdiğini söyledi.


Haber Tarihi: 22 Kasım 2011 Salı Saat 11:34

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Kasım 2011, 11:04   #2
Çevrimiçi
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aynı Çadırda 21 Kişi 2 Koyun 1 Kuzu..




Umarım Bu sorun acilen çözülür.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
çadırda, koyun, kuzu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
15 Kişi Aynı Anda Konuşuyor. She Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2009 20:04
aynı mircten kaç kişi online Cyberjust mIRC Scripting Sorunları 2 26 Ocak 2009 01:59
Aynı ip'den Çok kişi girerse Ban... NeLix mIRC Scripting Sorunları 1 03 Ağustos 2005 21:14