IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 09:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahire'nin merkezinde gergin hava




Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda Yüksek Askeri Konsey'i istifaya zorlamak için toplanan binlerce Mısırlı protestocu meydandan ayrılmamaya kararlı görünüyor.
Polisle göstericiler arasında kısa süreliğine duran çatışmalar yeniden başladı.
Beş gündür süren sokak çatışmaları bölgedeki bir caminin çağrısı üzerine durmuş, ordu birlikleri protestocularla polis güçlerini ayırmak üzere devreye girmişti.
Ancak polisin göstericilere karşı yeniden göz yaşartıcı gaz kullanması üzerine olayların patlak verdiği bildiriliyor.
Tahrir Meydanı'nda kimi yerlerde yükselen dumanın gözyaşartıcı gazı dağıtmasının umuduyla küçük çaplı ateşler yakıldığı gözlendi.
Gece gündüz meydanda kalan göstericiler göz yaşartıcı gazın etkilerine karşı yüzlerini maskelerle korumaya çalışıyorlar.
Kahire'de bugünkü çatışmalar, Tahrir Meydanı yakınındaki İçişleri Bakanlığı binasında odaklandı. Güvenlik güçleri bugün de göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve kauçuk mermi kullandı.
Ayrıca İskenderiye, Süveyş, Port Said ve Asvan kentlerinde de çatışmalar yaşandı.
Mısır'daki iktidardaki Yüksek Askeri Konsey parlamento seçimlerinin planlandığı gibi Pazartesi günü yapılmasında ısrar ediyor.
BM'den kınama

Erken saatlerde de BM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Navi Pillay, Mısır'da hafta sonundan bu yana en az 30 kişinin öldürüldüğü olaylar hakkında derhal ve bağımsız soruşturma açılmasını, sorumlu bulunanlardan hesap sorulmasını istedi.
Komisyon Başkanı Pillay, "Mısır yetkililerinin, Tahrir Meydanı ve ülkenin diğer yerlerindeki protestoculara karşı, göz yaşartıcı gaz, kauçuk mermi ve gerçek mermi kullanıldığı açıkça görülüyor. Buna son vermeleri gerekiyor. Tahrir'den gelen görüntüler, zaten sindirilmiş olan göstericilerin zalimce dövülmesi, son derece korkunç." dedi.
Mısır'da, muhalif gruplar, Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra yönetimi devralan askeri liderlerin hızla sivil yönetime geçileceği taahhüdüne rağmen Tahrir Meydanı'ndaki işgal eylemlerine devam ediyorlar.
Mısır muhalefeti Silahlı Kuvvetler Konseyi'nin derhal iktidarı sivil yönetime bırakmasını talep ediyor. Dün bir açıklama yapan Konsey Başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi, meclis seçimlerinin planlandığı gibi 28 Kasım'da, Cumhurbaşkanlığı seçimininse 2012 Temmuz'unda yapılacağını söylemişti.
Mareşal Tantavi'nin açıklamasından sonra Tahrir Meydanı'ndaki göstericiler "Tantavi ayrılmadan biz buradan ayrılmayacağiz." şeklinde sloganlar attılar.
Bir protestocu, Fransız haber Ajansı AFP'ye Tantavi'nin "Mübarek'in kopyalanıp yapıştırılmış bir versiyonu olduğunu" söyledi; "Tantavi, Mübarek'in askeri üniformalı halidir" dedi.


Kaynak : internethaber

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gergin, hava, kahirenin, merkezinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alışveriş merkezinde yangın ! LeyLa Haber Arşivi 0 05 Kasım 2011 10:09
Çin, dünyanın merkezinde! Feronia Haber Arşivi 0 14 Ocak 2010 11:48
Kahire'deki bombalı saldırı kınandı Cemalizim Haber Arşivi 0 23 Şubat 2009 12:10