IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Menderes de CHP'li idi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/429486-menderes-de-chpli-idi.html)

KarakıZ 25 Kasım 2011 08:49

Menderes de CHP'li idi
 
Gelen tepkilere bakılırsa, Başbakan'ın dilediği özrün anlamını CHP kanadında henüz kavrayan yok.

Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in Başbakan'a destek veren açıklaması için CHP Genel Merkezi'nin yaptığı açıklamayı bir kenara not etmek lâzım. CHP'li il başkanı, güya basın toplantısını yapmadan önce görevden alınmış. Yani? CHP'nin hiçbir organı Dersimlilerden özür dilemiş olmuyor. Ne büyük onur!

Dersim katliamında Celal Bayar'dan, muhafazakâr tanınan Fevzi Çakmak'tan dem vurarak CHP'yi temize çıkartmaya çalışanlara bir malzeme de biz verelim. 'Tunç Eli planı' hazırlanırken ve katliam yapılırken Adnan Menderes de CHP'liydi. Üstelik milletvekili idi. İktidarda bulunan herkes CHP'liydi. Zira o zaman tek parti idaresi vardı ve CHP demek, devlet demekti. Bu denklem aslında Başbakan'ın özrünün anlamını kavramak için çok önemli bir ipucu veriyor. Başbakan Erdoğan, Dersimlilerden özür dileyerek ve CHP üzerinden polemik yürüterek, o dönemin devletini mahkûm etmiş oldu.

Başbakan 'devlet adına' özür diledi. Çünkü katliamı yapan doğrudan devletti. Devlet bütün kurumları ile, kanunlarıyla, topuyla, tüfeğiyle, askeriyle, hâkimiyle, siyasetçisiyle, mülki idare amirleriyle, memuruyla Dersim katliamını planladı ve icra etti.

Bugün Ergenekon adıyla, devlet içinde kurulan ve cinayet işleyen çeteyi yargılıyoruz. O tarihte devletin tamamı Ergenekon'du.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net