IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2011, 08:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hem alaturka hem alafranga!




Adanalı bir tasarımcı engelli ve hastalar için tuvaleti hem alaturka hem alafranga olabilecek şekilde tasarladı. Yıllardır sağlık alanındaki bilgisayar sistemli arızalara müdahale eden Mehmet Faruk, projesine destek için çalışmalarını iki firmaya gönderdiğini katkı beklediğini söyledi.

Engelliler, hastalar için tasarlanan tuvalet, temizliğe önem verenler için yeni bir ürün olacak. Tuvalet, tek bir butonla istendiğinde alafranga ,istendiğinde alaturka olabiliyor, Klozetin yüksekliği de kullanıcı tarafından elle değiştirilebiliyor, elektrik kesintilerinde sistem manuel olarak çalışıyor. Adanalı tasarımcı Mehmet Faruk, yıllardır sağlık alanındaki bilgisayar sistemli arızalara müdahale ettiğini belirterek, tasarladığı ürünün normal klozetlere oranla daha az su harcadığını, koku yapmadığını ayrıca mikrop barındırmadığını söylüyor, bunu da sisteme eklediği klozet üstü temizlik ünitesi ile sağladığını belirtiyor. Montaj için ise özel bir mekanik sistem geliştirdiğini anlatan tasarımcı Mehmet Faruk, yer kaplamayan, duvara gömülür ve lokal olarak çalışabilir sistemin eski tip klozetlere adapte edilerek ayrıca satışının yapılabileceğini söylüyor.

Tasarımcı, geliştirdiği geniş bant vibrasyon seçeneğiyle kabızlık çekenlerin de daha rahat tuvalet ihtiyaçlarının giderilebileceğini, sürekli kum döken kronik hastalara da faydası olacağını belirtiyor. Titreşimlerin kılcal damarları açtığının bilindiğini anlatan tasarımcı, bu sayede ilaç almaksızın bazı parazitlerin de atılabileceğine dikkat çekiyor. "Alaturanga" ismini verdiği ürünün geliştirilmesine katkı sağlanmasını beklediğin anlatan Mehmet Faruk, "Bu klozet engellilerin hayat kalitesinin arttırılmasına da çok büyük katkı sağlayacaktır. Evde hastası olan ve yer darlığı çekenler bu yeni sistemle daha rahat edecek." dedi.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alafranga, alaturka, hem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık