IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2011, 09:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu Özür Dilemedi !




Kılıçdaroğlu özür dilemedi

CHP Genel Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Başbakan Erdoğan'ın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olaylarıyla ilgili özür dilemesinin yeterli olmadığını söyledi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kılıçdaroğlu, arşivlerin açılmasını ve Dersim sürgünlerine verilen, daha sonra ellerinden alınan toprakların iade edilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, dün Kadıköy Belediye Meclisi'ni ve Kozyatağı Kültür Merkezi'ni dün ziyaret etti. Meclis salonunda kürsüye çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin gündeminin yerel yönetim çalışmaları değil tarihiyle yüzleşmek olduğunu belirterek, "Plan Bütçe Komisyonu üyeliği yaptığımda demiştim ki, her ülke kendisi için gizli olan pek çok belgeyi saklar. Ama bu saklamanın bir süresi vardır. 10, 20 veya 30 yıl sonra bunlar açıklanır. Açıklanır ki insanlar tarihleriyle yüzleşsinler. Yaptığım konuşmada demiştim ki bizim tarihimizde acı çeken çok insanlar var. Örneğin Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Cemil Meriç... Sanatçıların ne kadar acılar çektiğini biliyoruz ve demiştim ki kim bilir devletin arşivinde bu sanatçılarla ilgili ne belgeler, ne fotoğraflar, ne raporlar var. Niçin açıklanmıyor bunlar" dedi.

'ÖNERGEMİ REDDETTİNİZ'
Kemal Kılıçdaroğlu, arşivlerin açılması için 2002 yılında önerge verdiğini ancak önergenin AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini söyledi. Dersim'in acısının sömürülerek başka amaçlara ulaşılmak istendiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan, sana düşen özür dilemenin yanında devletin arşivlerini açmaktır. Açacaksın bunları ve bizler de göreceğiz gerçek nedir. O zaman tarihimizle oturur yüzleşiriz. O zaman tarihçiler gider, oturur, yorumlarını yaparlar. Araştırırlar, bakarlar, nedir, ne değildir hepsini öğrenmiş olurlar. Devletin arşivlerini açmak bir kısmıyla yeter ama bir kısmıyla hala yetmez. Özür dilemenin devamı bir şey daha yapmanız lazım. Dersim sürgünleri vardır. O sürgünlerin arşivlerinin de açıklanması lazım. Sayın Başbakan çok iyi bilir. Ben o defterleri istedim. Vermediler. Niye vermiyorlar? Bu ülkenin ana muhalefet liderine vermediğimiz, gizlediğiniz şeyi açın, bütün millet görsün."

"ACIYI BAL EYLEDİK"
Kılıçdaroğlu, "Özür dilemek, arşivleri açmak yine yetmiyor. Dersim sürgünleri olan ailelere verilen topraklar var, o toprakların bir kısmı bunların ellerinden alındı. Onları da aynen iade edeceksin. Eğer bunu yapabiliyorsan bir meselemiz yok" dedi. Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Acıyı bal eyledik" adlı şiirini hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Dersimli acıyı bal eylemiştir. Dersimli acısını AKP'ye sömürtmez" dedi. Sadece Dersim arşivlerinin açılmasının yetmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Sabahattin Ali, Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili arşivlerinin hepsinin açılması gerektiğini dile getirdi.

'ÖZÜR YETMEZ, İDARİ VE YASAL DÜZENLEME GEREKİR'
Alevive Bektaşi Federasyonu (AFB) Genel Sekreterliği ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanlığı da yapan Avukat Kazım Genç, Başbakan Erdoğan'ın "Dersim özrü"nün devlet özrü olarak yeterli görülebileceğini, olaylarda yakınını kaybeden birinin bunu gerekçe göstererek idare mahkemesine başvurması ve tazminat istemesinin kolaylaştığını söyledi. Kendisi Tuncelili olan ve Dersim olayları ile ilgili çalışmaları bulunan avukat Genç, "Özür, hukuki bir kavram değildir. Siyasi, moral bir kavramdır" dedi. Genç yapılması gerekenlerle ilgili de şunları söyledi: "Özrün gereği için idari ve yasal düzenlemeler gerekir. Öncelikle katliamın varlığının resmen ilgili organlarda kabul edilmesi gerekir. Tunceli'ye Dersim adının iadesi sağlanmalıdır. İdari işlemlerle tüm belgelerin sansürsüz şekilde kamuoyuna açılması sağlanmalıdır. Dersim'de yargılananların itibarlarının iadesi için yasal düzenleme yapılmalıdır. Sürgün edilenlerin nerelere sürüldükleri, evlatlık verilenlerin de kimlere verildikleri resmi kayıtlardan incelenerek açıklanmalıdır. Seyid Rıza ve arkadaşlarının mezarlarının yerleri yakınlarına bildirilmeli ve gerekirse nakil olanağı sağlanmalıdır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dilemedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu bakanlardan özür diledi! Lucifer Haber Arşivi 0 16 Ağustos 2010 19:11
Ermenilerden Özür Dileyenlerin Tarih Bilgisi Olmadığı İçin Özür Diliyoruz.. OkyAnuS Haber Arşivi 1 27 Aralık 2008 00:05
özür dilemiyoruz...! Ve özür bekliyoruz! McKruGer Haber Arşivi 9 21 Aralık 2008 21:54