IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2011, 09:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kentsel dönüşüm için süper yetkili müdürlük .




Kentsel dönüşüm için süper yetkili müdürlük

Büyükşehir Meclisi'ne sunulacak yönetmelik, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne, depreme karşı önlem için her tür araştırma, planlama tahliye ve yapı adaları oluşturma yetkisi veriyor



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İstanbul'da depreme karşı dönüşüm amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne süper yetkiler verilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yönetmelik meclise getirildi. CHP'nin talebi üzerine Hukuk ve Temel Haklar Komisyonu'na tekrar gönderildi. Komisyon tarafından değerlendirildikten sonra önümüzdeki hafta Meclise tekrar gelecek. Yönetmeliğe göre Müdürlük, İstanbul genelinde kentsel dönüşüme yönelik her türlü uygulama planlarını yapabilecek. Deprem, sel veya diğer doğal ve kentsel risklere karşı savunmasız, çarpık yapılaşmış ekonomik ve fiziki ömrünü tamamlamış olan binalarla ilgili en az 5 bin metrekare olacak şekilde dönüşüm için yapı adalarını planlayacak, kentsel dönüşüm alanında tahliye edilmesi gerekenler varsa tahliye edecek.

PLAN, PROJE VE ORGANİZASYON

Yönetmeliğin müdürlüğe tanıdığı bazı yetki ve görevler şöyle: Proje alanlarında model strateji belirlemek amacıyla fiziki, ekonomik ve sosyal durum araştırmaları, halkla iletişim organizasyonu, hak sahipleri ve haklarının belirlenmesine yönelik tespit ve gayrimenkul değerleme çalışmaları yapabilecek. Finansal fizibilite hukuki ve ekonomik yol haritaları belirleyerek, sosyal dönüşüm projeleri hayata geçirebilecek. Proje ortağı hak sahiplerinin arazileri üzerinde yapılacak inşaatlarla ilgili tüm organizasyonu yapabilecek. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerlerde kamu mülkiyetinde veya kullanımında olan arazilerle ilgili Bakanlar Kurulu kararı için yazışmaları yapabilecek. Kamu mallarının belediyeye devir işlemlerini yürütebilecek olan müdürlük, ilçelerdeki alanlar ve projelerle ilgili değerlendirmelerini Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderebilecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kentsel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıkta dönüşüm için kaynak bulundu Juventus Sağlık Köşesi 0 30 Haziran 2009 23:57