IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2011, 10:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Biz gitmiyoruz, o gitsin" !




<H1>"Biz gitmiyoruz, o gitsin"
Mübarek'in devrilmesinin ardından pazartesi günü seçime gidecek olan Mısır'da, on binlerce muhalif Tahrir'de toplanırken, ordu yandaşları ise Askeri Konsey binası önünde gövde gösterisi yaptı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Mısır'da Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra yapılacak ilk seçimlere iki gün kala başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'ndaki gösteriler dün de devam etti. Ordu yandaşları ise Yüksek Askeri Konsey'in merkezinin bulunduğu El Abbasiye semtinde sokaklara döküldü. Sekiz günde 41 kişinin öldüğü Tahrir'de toplanan binlerce kişi "son fırsat" ismini verdikleri gösterilerde Mübarek sonrası iktidara gelen Yüksek Askeri Konsey'in yönetimi sivillere bırakmasını ve 3 ay sürecek genel seçimlerin ertelenmesini istedi.

'BAŞBAKAN GİTSİN'
Sayıları en az 100 bini bulan göstericiler, Kemal Ganzuri'nin yeni başbakan olarak atanmasını da protesto etti. Muhalifler, Mübarek döneminde de başbakanlık görevinde bulunan Ganzuri'nin kendilerini temsil etmediğini dile getirdi. "Biz gitmiyoruz, o gitsin" şeklinde sloganlar atan kalabalık, Askeri Konsey'in tüm yetkililerini devretmesini istiyor. 79 yaşındaki Ganzuri, askerlerin yönetimde uzun süre kalmak istemediğini belirtti. Seçimlerde en yüksek oyu alması beklenen Müslüman Kardeşler ise Tahrir'deki gösterileri desteklemedi. ABD ise ülkede hızla ve yumuşak biçimde demokrasiye geçilmesi çağrısında bulundu.

BARADEY, TAHRİR 'DEKİ GÖSTERİLERE DESTEK VERDİ
2012 Haziran ayında yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinin güçlü adaylarından olan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski Başkanı Muhammed El Baradey, Tahrir Meydanı'na gelerek protestoculara destek verdi.
</H1>

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
biz gitmiyoruz o gitsin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık