IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2011, 14:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şiddet gören kadınlar için objektif karşısına geçtiler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan "Küçük Hanımefendi" adlı dizinin oyuncuları, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için objektif karşısına geçti.
Derya Alabora, Ece Özdikici ve birçok ünlü kadın oyuncuya makyajla şiddet görmüş kadın görünümü verildi. Bu halde objektif karşısına geçen ünlü oyuncular, çekilen fotoğraflardan oluşan "Sessizliğin Çemberini Kır" sergisiyle şiddete uğrayan bireylere haklarını hatırlatmayı amaçlıyor. Birçok dizi, sinema ve tiyatroda oynayan ünlü oyuncu Derya Alabora, son zamanlarda artan kadın cinayetlerini vahşet olarak nitelendiriyor. Ünlü oyuncu, buna 'dur' diyebilmek için projede yer almak istediğini söylüyor. Alabora, tanık olduğu bir şiddet vakası karşısında sessiz kalamadığını ve aldığı cevabı şöyle anlatıyor: 'Kocası değil miyim? Hem severim hem döverim.' Şiddeti yaşamasa da her türlüsüne 1980 darbesinde tanıklık ettiğini ifade eden Alabora'ya göre, bir erkeğin eşine karşı uyguladığı şiddetle aile içi mahremiyet ihlal edilmiş oluyor.
Genç oyuncu Ece Özdikici ise projeyle birlikte kadına yönelik şiddet ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini kaydediyor. Şiddet konusunda eğitimin önemine değinen Özdikici, şiddeti uygulayan cahil erkeğin bunu marifetmiş gibi ifşa ettiğini, eğitimli erkeğin ise isminin bu tür olaylarla anılmasının, istemediğini düşünüyor. Çocuklara verilen eğitimle şiddetin kontrol altına alınacağını vurgulayan Özdikici, "Anaokulundan başlayarak çocuklara bu yönde eğitim verilmeli." diyor. Bunun yanı sıra sığınma evlerinde kalanların meslek sahibi edilerek, topluma yeniden kazandırılmaları gerektiğini söyleyen Özdikici, "Toplumda bulunduğumuz konum itibarıyla kadınlara hem destek olmak hem de öncülük etmek istedik." diye konuşuyor. Şiddete maruz kalan kadınlara kanuni haklarını duyurmak için açılan sergi 25 Kasım-2 Aralık 2011 tarihleri arasında Çemberlitaş Basın Müzesi'nde ziyaret edilebilir.

Erkek oyunculardan kadınlara destek
Son dönemde artan kadına karşı şiddete dikkat çekmek maksadıyla erkekler yürüyüş yaptı. Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen '25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü'ne Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Oktay Kaynarca, Gani Müjde, Ali Gündoğdu, Bekir Aksoy, Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Yalçın Çakır, Ekrem Ataer ve Enis Fosforoğlu gibi çok sayıda ünlü katıldı. Şişli Camii önünde buluşan erkekler, 'Kadına karşı şiddete dur demek için biz erkekler yürüyoruz' yazılı pankart açtı. Cadde kenarında toplanan kadınlar ise kendilerine destek veren erkekleri alkışladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gectiler, objektif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şiddet gören kadınlar YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Mart 2010 18:39
Şiddet Gören Çocuk.. Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 03 Eylül 2008 12:28
Şiddet Gören Kadın Nereye Gider? Heidi Ah Kadınlar 0 28 Haziran 2008 10:53