IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 09:52   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Kökenli Milletvekilleri Nazi Terörüne Tepki Gösterdi




Almanya'da Türk kökenli milletvekilleri, sekiz Türk, bir Yunanlı ve bir Alman polisi olmak üzere toplam 10 kişinin, ırkçı bir terör örgütü tarafından öldürülmüş olmasına tepki gösterdi.

Almanya'da Türk kökenli milletvekilleri, sekiz Türk, bir Yunanlı ve bir Alman polisi olmak üzere toplam 10 kişinin, ırkçı bir terör örgütü tarafından öldürülmüş olmasına tepki gösterdi. Milletvekilleri, bu terör örgütünün yıllarca ortaya çıkmadan terör eylemlerini gerçekleştirebilmelerini ve bu eylemleri gerçekleştirirken bazı kamu teşkilatları tarafından korunmuş olabilecekleri ihtimalini sert bir şekilde eleştirdiler.

Öte yandan Berlin'de yaşayan avukat Ekrem Özdemir, isminin nazi terör örgütü bilgisayarlarında geçtiği için dikkatli olması gerektiği konusunda polis tarafından uyarıldığını söyledi..

EMİNE DEMİRBÜKEN (CDU PARTİSİ)

CDU Partisi milletvekili Emine Demirbüken, Gerek adalet sistemi,gerek hukuk sistemi, gerekse anayasa koruma teşkilatı kendi kurumlarını inceleme konusunda değişikliklere gitmek zorunda olduğunu belirtti.

Demirbüken sözlerine söyle devam etti

'Çok üzücü bir olay; aslında bu olayı tarif edebilecek hiçbir kelimenin yeterli olduğuna inanmıyorum. Vahşice işlenen cinayetlerin sorumluları bulunmalıdır. Adalet önünde hesabı vermelidir ve en sert yasalar uygulanarak bir netice alınmalıdır. Bunu toplum bekliyor, insanlar bekliyor, bunu Almanya bekliyor.'

CANAN Bayram (YEŞİLER PARTİSİ)

Yeşiller Partisi Milletvekili Canan Bayram ise Almanya'da, 20 yılda 139 kişinin ırkçılar

tarafından öldürüldüğünü ifade etti.

Devlete güveninin azaldığını söyleyen Bayram, 'devleti daha fazla kontrol etmemiz gerekiyor. Bu gibi olayların hiçbir şekilde bir daha tekrarlanmamasını sağlamalıyız.

Aslında şu anda bizi yöneten hükümetin komple geri çekilmesi gerekiyor. Çünkü son yıllarda bu gibi konularda kimsenin güvencesi kalmadı hükümete karşı. Yabancı kökenli insanların sorunlarını ve ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir hükümet ile karşı karşıyayız. Öncelikle iki bakanın geri çekilmesi gerekiyor. Aile Bakanı Schröder ve İçişleri Bakanı Friedrich istifa etmeliler. ? dedi.

ÖZCAN MUTLU (YEŞİLLER PARTİSİ)

Yeşiller Partisi'nin bir diğer milletvekili Özcan Mutlu ise şöyle konuştu

'Endişemiz bu cinayetlerin sadece buzdağının görünen ucu olması. O nedenle insanlar baya karamsar ve korku içerisinde. Son günlerde bana yüzlerce telefon geldi. İnsanlar bana güvenlik güçlerine güvenemeyeceksek kime güveneceğiz diye soruyor. Konunun üzerine kararlılıkla gidilmesi ve cinayetlerin aydınlatılması lazım. Bu cinayetlere herhangibir şekilde karışmış olan tüm merciler cezalarını çekmeli ki bu güvenlik güçleri için de geçerli. Almanya burada neonazi ırkçı terörünün önüne geçeceğini kanıtlamalı. Aksi takdirde çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz.

Artık yeni bir dönem başlamalı; çünkü Almanya'da toplumda ırkçı düşünceler çok yaygın. Bazı araştırmalar halkın yüzde onunun onbeşinin ırkçı fikirlere sahip olduğunu gösteriyor. Bu cinayetler gözümüzün önündeki sır perdesini kaldırmalı. ?

Öte yandan avukat Ekrem Özdemir, isminin nazi terör örgütü bilgisayar kayıtlarında geçmesi üzerine emniyet teşkilatı tarafından telefonla aranarak dikkatli olması konusunda uyarıldığı ortaya çıktı. Özdemir, Alman polisinin isminin ölüm listesinden farklı bir liste içerisinde, izlenilecekler ya da dikkate alınması gereken göçmen kökenliler listesinde olduğunu belirtti. Özdemir, 'Böyle bir listenin içerisinde yer aldığım ve dikkatli olmam gerektiği, aykırı bir durum hissettiğimde kendileri ile irtibata geçmem gerektiği bildirildi' dedi.

Avukat Özdemir, muhtemelen geçtiğimiz yıl Thilo Sarrazin'e karşı yapmış olduğu suç duyurusu üzerine bu listeye girdiğini kaydetti. Özdemir ve 5 arkadaşı, ırkçı söylemleriyle toplumu kışkırttığı gerekçesiyle Sarrazin hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Özdemir, Alman medyasında da geniş bir biçimde yer alan 'Sarrazin'i hukiki bağlam

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gösterdi, kökenli, milletvekilleri, nazi, tepki, terörüne, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıkçılar hastane yanındaki baz istasyonlarına tepki gösterdi Deinonychus Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2011 21:35
• Türk gazeteciler, "sütyenleri çıkarın" uyarısına tepki gösterdi! Sametold Haber Arşivi 0 13 Ocak 2011 19:30
Hisarcıklıoğlu gecikince müzisyenler tepki gösterdi Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Mart 2010 17:15