IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 10:47   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rahvan Atlar Bin Yıllık Gelenek İçin Koştu




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Rahvan Atlar Koşusu' sayesinde bin yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Rahvan Atları Koşusu', sayesinde ecdat yadigarı bir gelenek daha coşkuyla yaşatıldı. Çekişmeli yarışların gerçekleştiği etkinliğe katılan Başkan Altepe, bu geleneğin yaşatılmasına katkı veren tüm rahvan atçılara teşekkür etti.

Dikkaldırım'daki eski kavaklık alanda yapılan Rahvan Atlar Koşusu'na Bursa'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda rahvan at katıldı. 'Baş', 'Başaltı', 'Büyük Orta', 'Küçük Orta', 'Deste', 'Taylar', 'Tozkoparan', 'Arap Doludizgin', 'Yerli Doludizgin' ve 'İthal Rahvan' branşlarında yapılan yarışlar gün boyu renkli görüntülere sahne oldu. Tüm yarışmacıların katıldığı şeref koşusu ile başlayan koşular, adeta izleyicilerin nefeslerini kesti.

"Ata yadigarına sahip çıkıyoruz"

'Rahvan Atları Koşusu' ile bin yıla ulaşan geleneklerden birini daha yaşatmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ecdadımızın yadigarı olan bir kültürü, bu kültüre yakışır güzel bir organizasyonla hayata geçiriyoruz. Bursa'da yaşayan Rahvan atı yetiştiricilerinin yanı sıra çevre illerden de katılım olması bizi çok sevindirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem ecdadımızın tüm emanetlerine sahip çıkıyoruz. 100'lerce yıl ecdadımızı sırtında taşıyan rahvan atlar da kültürümüzün önemli bir parçası. Hem bu geleneğin yaşatılması hem de rahvan at sayısının artırılması için bu çalışmalarımız sürecek. Bu gelenekle, hem tarih, hem kültür hem de sporu bir arada yaşıyoruz. Bu etkinliğe katılarak bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlayan tüm rahvan atçılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Böyle bir başkan görmedim"

Rahvan Atçılar İl Temsilcisi İhsan Gür ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katkıları sayesinde bu geleneğin ecdada yakışır bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Destekleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür eden Gür, "Ben 65 yaşındayım ve bugüne kadar tarihine, ecdat yadigarı eserlere bu kadar sahip çıkan başka bir başkan görmedim" dedi.

Ödülleri Başkan Altepe verdi

'Rahvan Atları Koşusu'nda 10 branştaki tüm yarışların tamamlanmasının ardından dereceye giren atların sahiplerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk tarafından verildi. Baş kategorisinin birincisi Tahsin Yılmaz birincilik şiltini Başkan Altepe'nin elinden alırken, Rahvan Atçılar İl Temsilcisi İhsan Gür ise katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye plaket verdi.

Baş kategorisi birincisi Tahsin Yılmaz, Taylar kategorisi birincisi Hüsamettin Kavak, Deste kategorisi birincisi Mete Ergin, Tozkoparan birincisi Engin Şencan, Küçük Orta birincisi Mustafa Dinçbaş, Büyük Orta birincisi Mustafa Küçük, Başaltı birincisi İrfan Tireli, İthal atlar birincisi Mehmet Aztekin, Yerli doludizgin birincisi Engin Kesdoğan ve Arap Doludizgin birincisi Mustafa Babik ile bu kategorilerde dereceye giren at sahipleri katılım sertifikası ve 800 TL ile 10 bin TL arasında değişen para ile ödüllendirildi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atlar, bin, gelenek, için, koştu, rahvan, İçin, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Binlerce Yıllık Bir Gelenek Yoğurt Süslü Merak Ettikleriniz 1 10 Mart 2009 19:09