IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 11:01   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eczacılardan Uyarı: İlaç Krizi Çıkabilir




Kayseri 12'nci Bölge Eczacı Odası, hükümetin aldığı tasarruf önlemlerinin ilaç firmaları tarafından tanınmaması nedeniyle ilaç krizi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kayseri 12'nci Bölge Eczacı Odası, hükümetin aldığı tasarruf önlemlerinin ilaç firmaları tarafından tanınmaması nedeniyle ilaç krizi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Oda Başkanı Oğuzhan Ulutaş, hükümetin aldığı tasarruf önlemlerini uygulamayacağını belirten ilaç firmalarının kural tanımaz tavrının, eczacıları zor durumda bıraktığını savundu. Eczacıların görüşü sorulmadan alınan kararların, uygulatılmasının sorunlara yol açtığını belirten Ulutaş, şunları söyledi:

"Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve ilaç sanayicilerinin kendi aralarında imzaladıkları protokolle, ilaç sanayicilerinin SGK'ya yaptığı indirim eczane üzerinden geçmekte, geçerken de bir taşıma zararı bırakmaktadır. İlaçların kamu kurum iskontoları artırılmıştır. İlaç firmaları kamu kurum iskontoları nedeniyle ortaya çıkan yeni oranları açıklamayacaklarını belirtmiştir. 304 kalem ilaçta yeni kamu kurum iskontoları ilaç şirketleri tarafından uygulanmamakta, aradaki fark eczacıya yüklenmeye çalışılmaktadır. Kendilerinin sorumlu olmadığı böyle bir yükü eczacının sırtına yükleyenler, yakın zamanda ilaç sıkıntısının baş göstereceğini bilmelidir. Çünkü eczacının kamuya ilaç sanayi yerine indirim yapma ya da rafındaki yüksek fiyattan aldığı ilacı düşük fiyattan kamuya verebilme lüksü yoktur."

İlaç fiyatlarındaki indirimlere ve kamunun tasarruf yapmasına hiçbir zaman karşı durmadıklarını kaydeden Ulutaş, eczacıların stoklarındaki ilaçların tükenmek üzere olduğunu, kısa sürede ilaç krizinin ortaya çıkacağını ekledi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkabilir, ilac, krizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eczacılardan Somali'ye ilaç yardımı Deinonychus Sağlık Köşesi 0 15 Ekim 2011 00:32
Eczacılardan 2008 ilaç protokolüne iptal istemi Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 02:13