IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 11:13   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boydak Ormanı'na 3 Yılda 240 Bin Fidan Dikildi




Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde oluşturulan Boydak Ormanı'na 3 yıl içinde 240 bin fidan dikildiğini belirtti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde oluşturulan Boydak Ormanı'na 3 yıl içinde 240 bin fidan dikildiğini belirtti. Fidanlar için damla sulama sistemi kurulduğunu kaydeden Boydak, dikilen fidanlar arasında meyce ağaçlarının da bulunduğunu ifade etti. Boydak, ormanlık alanda yaban hayatında unutulmadığını ve bu bölgede yaşayan yaban hayvanları için yemlikler oluşturulduğunu ve düzenli olarak hayvanların ihtiyaçlarına göre doğaya yem bırakıldığını açıkladı.

Kayserili işadamı Hacı Boydak, Dikili ağacın bulunmadığı bölgeyi ormanlık yaptı ve 3 yılda 3 milyon lira harcayarak 240 bin fidan ile meyve ağacı dikti. Yaban av hayatı için yemlikler, suluklar koydu ve kendi ormanını yaptı. Herkes İçin Spor Federasyonu'na bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri sabah sporlarını, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin (Osb) güney kısmındaki Sesli tepesinde bulunan Boydak Ormanı'nda gerçekleştirdi. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'ın da katıldığı 40 kişilik grup, Osb girişinden başladıkları sporu ormanın zirvesinde tamamladı. Dağ evine ulaşan grup burada sabah kahvaltısı yaparak fidan dikti. Kar kaplanları fidan dikiminden sonra ise türküler söyledi.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri Temsilcisi ve Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın Sözcüsü Davut Güleç, herkesin bu topraklara borcunu bu tip örnek faaliyetlerle ödemeye çalışmasını istedi ve işadamı Hacı Boydak'ı 'Örnek model ormanı' nedeniyle kutladı.

Ünlü işadamı Hacı Boydak, spora, çevrede, tanıtımda, kültürel ve sanata faaliyetlerde model olan Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü'nü başarıları ile yakından izlediğini belirterek, 'Boydak Ormanı' hakkında şu bilgileri verdi: "Ormanlık alanın oluşturulmasına 3 yıl önce başladık. O günden bu güne 240 bin fidan diktik. Son 20 binini birkaç ayda toprakla buluşturduk. Şimdi yukarıya suyu da çıkartıyoruz. İnşallah elektriği de çıkartacağız. Bundan sonra fidanlarımızı damlama sistemiyle daha rahat sulayacağız. Önümüzdeki yıllarda burası organize sanayi bölgesinin akciğeri olacak. Cennet bahçesi gibi bahçe olacak. Buradan tüm sanayicilerimiz yararlanacak. 1 milyon 100 bin metrekare bir alan için 5,5 kilometre çit ile çevirdik. Yaklaşık 12 kilometre yol yaptık. Aşağıdan 120 metreden saniyede 33 litre suyumuzu da çıkardık. Yukarıya basmak için 60 tonluk bir su deposu ve 200 tonluk bir ara depo yaptık. Böylece ormanımızın her tarafını rahatlıkla sulayacağız. Burası yemyeşil olacak. Buraya bugüne kadar 3 milyon liranın üzerinde harcama yaptık ama bunlar para pulla ölçülecek bir şey değil. Bu çok güzel bir duygu. Burada ağaçlarımız her yıl boy atmakta, gelişmekte, büyümekte. Buranın yazı, baharı, sonbaharı ayrı bir güzel. Çok güzel oldu burası."

Boydak, ormanlık alanın Kayseri'ye çok güzel hizmet vereceğini ifade ederek, burasının işadamlarına örnek olacağını dile getirdi. Herkese bu şekilde bölge oluşturmaları için tavsiyede bulunan işadamı Boydak, "Çünkü Peygamber Efendimizin hadisi var. 'Kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki ağacı dikin' diyor. Bizim ağaç dikmemiz, yeşile sahip çıkmamız lazım. Kayseri biliyorsunuz sporda, sanayide, ticarette, turizmde marka oldu. Çevrede de son 15 yılda bayağı bir ağaç dikimi oldu ama daha çok ağaç dikilerek tam bir çevreci marka şehir olması lazım. Orman alanımızın her tarafında kuş yemliklerimiz ve suluklarımız var. Oradan kekliklerimiz, güvercinlerimiz, serçelerimiz, sığırcık, üveyik kuşlarımızın hepsi geliyorlar yemlerini yiyor, sularını içiyorlar. Güzel bir şekilde besleniyorlar. Aynı zamanda kartallarımız, tilkilerimiz, tavşanlarımız gibi bayağı hayvan da var. Burada yaşayan bu hayvanları da korumaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
240, 3, bin, boydak, dikildi, fidan, ormanına, yılda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya'da Bir Efsane: Lena'nın Taş Ormanı Ay Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 10 Kasım 2011 14:26
Eyvah, Belgrad Ormanı PŞT oldu! aLya Haber Arşivi 1 13 Ekim 2011 09:46
Ormanı yakmaya çalışırken yakalandı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 00:46