IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2011, 10:01   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prof. Dr. Müslümanoğlu: D Vitamini Eksikliğine Dikkat




Prof Hisar Intercontinental Hospital Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfiye Müslümanoğlu, D vitamini eksikliğinin; kas gücünde azalma, yorgunluk, unutkanlık, Yaygın vücut ağrıları, kemik erimesi, merdiven inip çıkmada zorlaşma, kırık oluşma riskinin artması gibi birçok rahatsızlığa neden olabileceğini belirtti.

Müslümanoğlu, yaptığı açıklamada, D vitamininin, kalsiyumun bağırsaklardan emilimini ve kan dolaşımına geçmesini sağladığını için kemikte yapılanma ve kemik kaybından korunmada önemli bir rol oynadığını söyledi. Müslümanoğlu, D vitamininin kas kütlesinin ve gücünün artması, meme ve kolon kanseri riskinde ve kan basıncında azalma gibi önemli etkileri olduğunu aktardı. Güneş'in en büyük D vitamini kaynağı olduğunun altını çizen Müslümanoğlu, yumurta sarısı, karaciğer, yağlı balıklar, balık yağı, kakao, tereyağı gibi besinlerde de bulunduğunu hatırlattı.

-D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN SONUÇLARI-

Müslümanoğlu, D vitamini eksikliğinin daha çok yaşlılarda, şişmanlarda, kapalı giyinenlerde (elleri ve yüzü kapalı olanlar daha çok risk altına), sürekli kapalı ortamlarda bulunanlarda, beslenme bozukluğu olanlarda, böbrek ve karaciğer yetersizliği olanlarda, antikonvülsan (sara ilacı) ve kortizon kullananlarda ve AIDS hastalarında görüldüğünü ifade etti. Yetişkinlerde görülen D vitamini eksikliğinin sırt omurları, kalça, ayak ve bazen de kaburga kemiklerinde ağrıya neden olduğunu belirten Müslümanoğlu, ileri dönemlerde kemiklerde eğrilik ve çarpıklıklar ortaya çıkabileceğini kaydetti. Kan kalsiyum seviyesinde azalma olduğunda kas kasılmaları ve kramplar görülebileceğine işaret eden Müslümanoğlu, "Kemik ve kas güçsüzlüğü nedeniyle hastalar paytak paytak (ördekvari) yürürler, merdiven inip çıkamaz duruma gelirler. Yorgunluk hissederler, Yaygın vücut ağrıları (inatçı kas iskelet ağrıları) olur, kemiklerde kırıklar ortaya çıkar" dedi.

Süt çocuklarında D vitamini eksikliği belirtilerinin gece huzursuzlukları, aşırı terleme, renk solukluğu, iştahsızlık, isteksizlik olduğunu ifade eden Müslümanoğlu, şöyle konuştu:

"D vitamini eksikliği olan çocuklarda bronşit, zatürre ve kas kramplarına eğilim vardır. İskelette ilk önce kafatasında yumuşama, kaburgaların kemik, kıkırdak birleşim yerlerinde şişlikler görülür. Zamanla göğüs alt bölümü çan şeklinde genişler. Kaburgalar kolayca kırılır. Süt dişleri ufalanır. Kafatasında biçim bozuklukları, sırtta kamburluk, 0 veya X şeklinde bacaklar oluşur. Kaslarda genel bir güçsüzlük vardır. Yürümede gecikme ve ördekvari yürüme görülür. Tedavi edilmeyen çocuklarda boyu uzaması olmaz." - Ankara

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dikkat, dr, eksikliğine, müslümanoğlu, prof, vitamini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyüme Hormonu Eksikliğine Bağlı Boy Kısalığı - Hipofizer Cücelik Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Mayıs 2008 14:21