IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2011, 20:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İntihar eden madde bağımlısı ere 33 bin euro tazminat




Kırklareli'nde 2004 yılında vatani görevini yaparken intihar eden Batmanlı İsmail Acet'in ailesinin başvurusu üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye'yi aileye 33 bin euro ödemeye mahkum etti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - Kırklareli 9’ncu Zırlı Tuğay Komutanlığı’nda askerlik yaptığı 27 Mayıs 2004 tarihinde, eğitim alanında G-3 piyade tüfeğini çenesine dayayarak yaşamına son veren Batmanlı İsmail Acet’in kardeşi İlyas Acet’in başvurusunu değerlendiren AİHM, 6 yıl sonra davayı karara bağladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’yi Acet Ailesi’ne 33 bin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ödemeye mahkum eden AİHM, gerekçe olarak da İsmail Acet’in yaşam hakkının ihlal edildiğini savundu.

İsmail Acet’in ağabeyi, 3 çocuk babası, 32 yaşındaki İlyas Acet, madde bağımlısı kardeşinin vatani görevini yapmasının mümkün olmadığını, buna rağmen askere gitmemesini önleyemediklerini söyledi. İlyas Acet, şöyle dedi:

"Kardeşim rahatsızdı, madde bağımlısıydı. Onun rahatsız olduğuna, daha önce Manisa ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de yattığına dair elimizde belgelerimiz var. Tedavi edilmesi gerekirken maalesef kendisine silah verildi. Askerliğe elverişli olmadığı halede eğitim alanında silahıyla yaşamına son verdi. Olayı araştırdığımızda tatmin edici bilgiler almadık. Önce ihmali olan birliğindeki komutanlar hakkında dava açtık. Avukatımız aracılığıyla askeri mahkemeye açtığımız davalardan sonuç alamayınca AİHM’e başvurduk. 2006’da başvurduğumuz dava yeni sonuçlandı. Bir insanın bedeli elbette parayla ölçülemez. Fakat bu olay başımıza geldi, başkalarının yaşamaması için de böyle bir davayı açmak bize düştü. 8 kardeştik. Birini askerde kaybettik. Kardeşim bekardı, ya çocukları olsaydı ne olurdu?"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de 2005 yılına kadar rkiye’de açtıkları davanın askeri mahkemeler tarafından rededildiğini belirten Acet Ailesi’nin avukatı Ekrem Taşkın, şöyle konuştu:

"Acemi eğitimini Manisa’da yaptığı süre içerisinde hastanede tedavi gören ve bir süre de
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de tedavisi süren piyade er İsmail Acet’in eğitim alanında silahıyla yaşamına son verdiğine dair davayı belgeleriyle AİHM’e taşıdık. Her şeyden önce tedaviye gereksinim duyan İsmail’in yaşam hakkının korunmadığına dair AİHM’in verdiği kararla, Dışişleri Bakanlığı 33 bin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile cezalandırılmıştır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de belki buna benzer tek tük dava vardır. Fakat, bu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da bir ilktir. Bu dava diğer şüpheli ölümler için de emsal teşkil edebilir."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
33, bağımlısı, bin, eden, ere, euro, intihar, madde, tazminat, İntihar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Madde Bağımlısı Gence Lokomotif Çarptı.. Düş Haber Arşivi 0 23 Eylül 2011 00:08
Madde bağımlısı genç dehşet saçtı Lucifer Haber Arşivi 0 19 Mart 2010 22:19