IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2011, 09:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El Hayat: Türkiye Araplaşıyor..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


El Hayat gazetesince "Arap Türkiye" başlığıyla yayımlanan yorumda, Arapların AKP modelini izlemeye yönelik çabalarına dikkat çekilirken, "Arap tarihinin pusulası şimdi İstanbul istikametine işaret ediyor" yorumu yapıldı

Türk modelinin Arap ülkelerinde uyandırdığı ilgiye dikkat çekilirken "Arap tarihinin pusulası şimdi İstanbul istikametine işaret ediyor" yorumu yapıldı.

El Hayat gazetesince yayımlanan bir yazıda "Araplar, bir defa daha Türk eksenine dönüyor" denilirken Türk modeli için de "Bu, Osmanlı sultanları döneminde dahil, hiçbir zaman olmadığı kadar Türkiye'yi "Arap'a dönüştüren bir modeldir" ifadeleri de kullanıldı.

Londra'da yayınlanan El Hayat gazetesi, tanınmış köşe yazarı Elias Harfoush imzası ile yer verdiği "Arap Türkiye" başlıklı yorumunda, 90 yıl önce Osmanlıların Ortadoğu bölgesinden çekildiklerini ancak şimdi Türklerin, Arap dünyasının önemli noktalarını geri kazandıklarını belirtti.

Türklerin Arap dünyasına, "ılımlı İslam"ın modeli olarak ve Batı'nın Yaygın onayı ile geri geldiklerini kaydeden Harfoush, Arapların ise, Türkiye'nin desteğine ihtiyacı duydukları ve Türkiye'yi çağı yakalayabilmek için izlemeleri gereken bir model olarak gördükleri yorumunu yaptı.

Arapların aynı zamanda "Arap milletçiliği" adına kendilerini yöneten ve hiçbir şey sağlamayan rejimlerden duydukları hayal kırıklığını da dile getirdiklerini kaydeden Harfoursh, İsrail ile konfrontasyonda ve Filistinlilerin haklarının geri kazanılması konularında da tam bir fiyasko yaşandığını, Arap orduları, güya "kurtuluş' savaşı için hazırlanırken tüm cephelerde yenilgilere ve kayıplara uğradıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Arapların Türk Adalet ve Kalkınma Partisi ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın modelini izleme çabaları, sadece bu tarihsel değerlendirme ile anlaşılabilir. Arap tarihi, tam bir U dönüşü yaptı ve şimdi pusulası, İstanbul istikametine işaret ediyor."

Bu durumun, kuşkusuz bir defa daha "Türk ekseni"ne dönmekte olan Arapların hissettikleri bir kültürel ve siyasi yenilgi olması gerektiğini savunan yazar, şöyle devam etti:

"Bu Türkiye, siyasi, askeri ve ekonomik düzeyde güçlü olan Türkiye'dir. İsrail'e karşı koyabilen, NATO'ya koşullarını empoze edebilen ve Avrupa Birliği için başarılı bir ekonomik ortak oluşturan Türkiye'dir. Aynı zamanda Batılı ortakları ve Hristiyan bloklarıyla da eşit olarak ilişkileri yürüten bir Türkiye'dir."

Harfoush, Türk modelinin, Mısır ve Suriye'deki Müslüman Kardeşler, Tunus'taki Nahda, Fas ve Suriye'de ise, İslamcılarca takip edildiğini yazdıktan sonra "Bu, Osmanlı sultanları döneminde dahil, hiçbir zaman olmadığı kadar Türkiye'yi, "Arap'a dönüştüren bir modeldir" görüşünü öne sürdü.

Bu modelin de İran için "endişe kaynağı"nı oluşturduğunu savunan Harfoush, İran'ın, Arap dünyasındaki rolünün ise, bölge ülkelerinin içişlerine müdahale etmekten ve kendi haklarınca reddedilen rejimleri desteklemekten öte gitmediği yorumunu da yaptı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
araplaşıyor, el, hayat, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayat Dolu Sözler-Msn İleti Hayat Sözleri PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 19 Kasım 2011 17:07
Türkiye'de 15 bini kayıtsız 100 bin hayat kadını var Feronia Ah Kadınlar 0 24 Ekim 2010 10:42