IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2011, 17:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarfından kadına yönelik şiddete karşı özel bir ekip




İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarfından kadına yönelik şiddete karşı özel bir ekip oluşturuldu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

01 Aralık 2011 Perşembe 15:36

İstanbul'da kadına yönelik şiddet olaylarına müdahale etmek için "100 polislik özel bir ekip" oluşturuldu. Özel eğitim alan bu polisler, çalıştıkları ilçelerde kadına şiddet olaylarına müdahale edecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir eğitim programıyla 39 ilçe emniyet müdürlüklerinden özel olarak seçilen 100 polis, kadına şiddet olayları üzerine 15 gün boyunca eğitime tabi tutuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'de bulunan binasında kurs alan polislere müracaat için karakola gelen kadınlara nasıl davranmaları gerektiği, dayak yediği için zaten travma geçiren kadınlara müracaatları sırasında sorulacak sorular ile karakollarda fazla kalmalarına gerek kalmadan işlemlerinin tamamlanması konusunda bilgiler verildi.

ASAYİŞ BÜRO'DA 1'İ KADIN 2 POLİS MÜDAHALE EDECEK

100 polislik özel ekibin ayrıca kadına şiddet konusundaki yasalar hakkında bilgilendirildiği de öğrenildi.

Kursu tamamlanyan polisler ilçe emniyet müdürlüklerinin Asayiş Büro Amirlikleri'nde görevlendirilecek. Karakola yapılan müracaatları biri kadın iki polis değerlendirerek, müdahale edecek. İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında başlatılan bir projede, daha önce 250 eğitmen, 40 bin karakol polisini kadına şiddet konusunda eğitmişti. Yeni oluşturulan 100 kişilik polis ekibi, olaylara anında müdahale edebilecek, kendilerine konuları dışında başka görevler verilmeyecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye'de tüm dünyada olduğu gibi kadına şiddet olaylarıyla ilgili mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirttiler. İngiltere'deki bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmalara göre, İngiltere'de her 4 kadından birinin ev içi şiddete uğradığı, yılda 500 bin kadının polise şikayetçi olduğu, İngiltere'nin bununla mücadele için yılda 39 milyar sterlin para harcadığı belirtildi. Hollanda'da yapılan bir araştırmaya göre, Hollanda'da da trafik kazalarından sonra en fazla ölüm olayı aile içi şiddet olaylarında yaşanıyor. Bu ülkede bütçe kesintisine uğramayan tek maddenin ise aile içi şiddette ayrıldığı belirtiliyor.

Türkiye'de yapılan istatistiklere göre ise 10 kadından 3'ü aile içi şiddete uğruyor. İstanbul'da 2005 yılında 80 kadın uğradığı Aile içi şiddet sonucu hayatını kaybederken 2010 yılında 57 kadın, 2011'in ilk 11 ayında ise 42 kadının hayatını kaybetti. Türkiye'de kısa süre önce Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Aile içi şiddetle mücadele şube müdürlüğü kurulmuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İNTERNETHABER

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ekip, emniyet, istanbul, müdürlüğü, tarfından, özel, Şiddete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadına şiddete karşı ilginç öneri! Ruj Haber Arşivi 0 25 Kasım 2011 04:19