IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 09:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AB, Esad'a yaptırımları artırdı




AB Dışişleri Bakanları, Brüksel'de bir araya gelerek Beşar Esad rejimine yönelik yaptırımları artırma kararı aldı. Suriye'nin ana gelir kaynaklarından devlete ait petrol şirketi General Petroleum Corporation da yeni yaptırımların hedefinde
Avrupa Birliği, Beşar Esad rejimine karşı yaptırımları sertleştirdi. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'nın dün Brüksel'deki toplantısından ilave yaptırımlar ve sert şekilde kınama kararı çıktı. Yaptırım getirilen Suriye şirketleri arasında, Esad rejiminin en önemli gelir kaynağı durumunda olan devlete ait petrol şirketi General Petroleum Corporation da bulunuyor. Yeni yaptırımlar, Suriye'nin enerji, finans, bankacılık ve ticaret sektörlerini hedef alıyor. Ayrıca, şiddet olaylarına direkt şekilde karıştığı tespit edilen rejim destekçisi kişi ve kurumların bir listesi de yayımlandı. Buna göre, 12 yeni isim ve 11 şirket daha 'kara liste'ye alınarak, mal varlıkları donduruldu, seyahat yasağı konuldu. Böylece AB'nin kara listesinde yer alan Suriyeli sayısı 74'e çıktı. Şimdiye kadar Esad rejimi aleyhine dokuz ayrı yaptırım kararı alan AB'nin yeni kısıtlamaları, Suriye'ye doğalgaz ve petrol endüstrisi ürünleriyle internetin kontrol edilmesine yarayabilecek yazılımların satışının yasaklanmasını da içeriyor. AB Dışişleri Bakanları ayrıca, Esad rejiminin nakit paraya erişimini kısıtlamak için, Suriye'ye ayrıcalıklı kredi verilmemesini de karara bağladı. AB'nin son kararları hakkında konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, "Suriye'ye askeri müdahale gündemimizde yok. Geniş kapsamlı ilave yaptırımlarla Şam yönetimini şiddet politikasından vazgeçirmeye çalışacağız" dedi. Suriye'den ticari rest
Öte yandan Suriye de Türkiye'nin açıkladığı yaptırım kararlarına cevaben bir karar aldı. Resmi haber ajansı Sana, Suriye hükümetinin Türkiye ile serbest ticaret anlaşması kapsamındaki tüm çalışmaları askıya aldığını duyurdu.

Sivil ve askeri muhalefet uzlaştı

Suriyemuhalefetinin asker ve sivil kanadının birlikte hareket etmek konusunda anlaşmaya vardığı kaydedildi. Ordudan ayrılanların oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu ile yurtdışındaki Esad muhaliflerinden oluşan Suriye Ulusal Konseyi'nin geçtiğimiz hafta Hatay'da gerçekleşen görüşmesinden sonra, tam anlamıyla mutabakat sağlandığı bildirildi. Konsey adına bir açıklama yapan Halid Hoca, Özgür Suriye Ordusu'nun misyonunu 'insanları korumak' olarak tanımladı. Dün ayrıca, BM'nin toplam ölü sayısını 4 bin olarak açıkladığı Suriye'de 24 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

İran petrolüne ambargo getirilemedi

AB Dışişleri Bakanları toplantısında İran'a da yeni yaptırımlar geldi. 143 şirketin mal varlığı donduruldu, 37 İranlıya seyahat yasağı konuldu. Petrol ambargosu ise Yunanistan engeline takıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ab, artırdı, esada, yaptırımları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya İran'a yönelik yaptırımları destekleyebilir Cemalizim Haber Arşivi 0 26 Eylül 2009 02:18