IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By gizemcik32

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 16:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhuriyet tarihinde Ilk defa !




Türkiye genelindeki vergi dairesi müdür ve müdür yardımcıları Cumhuriyet tarihinde ilk kez Maliye Bakanlığı önünde eylem yapıyor./

Türkiye’nin dört bir yanından gelen müdür ve müdür yardımcıları eylemi Gelir İdaresi Müdürleri ile birlikte yapıyorlar.

REKOR KATILIM

Yaklaşık 1200 kişinin katıldığı eylemde katılımcıların önünde eşit ücrete eşit iş kokartı bulunuyor. Müdürler bugün eşit işe eşit ücret kararnamesi ile mağdur olduklarını, iş yüklerinin çok fazla olmasına rağmen altlarında çalışan uzmandan daha düşük maaş aldıklarını ve bu durumun düzeltilmesini isteyecekler

Bugünkü eyleme en büyük katılım İstanbul’dan gerçekleşiyor. İstanbul ekibi eyleme 5 otobüs 2 minibüs olmak üzere 350 kişi ile katılıyor.

İMDER: KARARNAME İLE ÇALIŞMA BARIŞI BOZULDU

Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği(GİMDER) Başkanı Mücadettin Şanal, 666 sayılı kararname ile kapsamdışı bırakılmalarının vergi dairelerinde çalışma barışını bozduğunu söyledi. Bu durumun Gelir İdaresi'nden beklenen hedeflerin olumlu gerçekleşmesine katkıda bulunmayacağını vurguladı.

Şanal, Müdür ve müdür yardımcılarına incelem yetkileri doğrultusunda denetim tzminatı ödenmesini istedi. Ayrıca makam ve görev tazminatı ile ek göstergelerinin 3600 olarakl belirlenmesini talep etti. Başkan bu taleplerini CUmhurbaşkanıi Başbakan, Meclis Başkanı ve Maliye Bakanı'na birer dilekçe ile göndereceğini belirtti.


EN AZ 6 SINAVI GEÇMEK ZORUNDAYIZ

Türkiye genelinde 536 tane vergi dairesi müdürü ile 1130 tane müdür yardımcısı görev yapıyor. Bir müdürün kimi zaman hakim kimi zaman avukat, kimi zaman müfettiş görevi üstlendiğine dikkat çeken yöneticiler, “Bugün k----- çalışan hangi müdür ve yardımcısı işini mevzuata uygun yapmak için bir hâkim kadar bilgi sahibi olmak zorundadır? Biz görev yaptığımız unvanları kazanana kadar en az altı eleme sınavında başarı göstermek zorundayız. Bu nedenle, görevde yükselme sınavlarında başarılı olarak elde ettiğimiz unvanların tamamı kazanılmış haklarımızdır. İdari göreve başladığımız günden itibaren yer değiştirme suretiyle atamaya tabi olarak çalışıyoruz. Bugün, k----- kaç kurumda rotasyon uygulaması vardır?” diye soruyorlar.

Vergi mükelleflerinin tarhiyat ve tahsilât işlemleri ile ilgili, idare aleyhine açmış olduğu davalarda hazineyi temsilen savunma yaptıklarını söyleyen bir müdür, “Gerektiğinde itiraz, temyiz ve tashihi karar talebinde bulunulması ve yargı kararlarının uygulanması görevleri karşısında bir avukat gibi idareyi savunmakla görevliyiz” diyor.

İNCELEMELERİN YÜZDE 40'INI YAPIYORLAR

Vergi Usul Kanununun 135. maddesinde vergi dairesi müdürlerinin de incelemeye yetkili kişiler arasında olduğu belirtilirken, 2007-2008-2009 yıllarında yapılan toplam incelemelerin yüzde 39'unun vergi dairesi müdür ve müdür yardımcıları tarafından yapıldığı vurgulanıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Aralık 2011, 17:05   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cumhuriyet tarihinde Ilk defa !




Allah Aşkına Güldürmesin Adamı ? 6 yıllık İş Hayatımda Neredeyse Hergün İşimiz Düşüyor Birgün Tam Yaptıklarını Görmedim Bari Şikayet Etmesinler Beğenmiyorlarsa Yer Değiştirebiliriz . : )

 

 

Etiketler
cumhuriyet, defa, ilk, tarihinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Felsefe Tarihinde Türkler III. Kalemzede Felsefe 0 07 Ekim 2011 15:57
Türkiye Cumhuriyet Tarihinde; 8. Cumhurbaşkanımız, ''Turgut Özal'' (Video) Sevda Tarih 1 30 Aralık 2010 09:40