IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 21:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bursa'dan Arap buluşması için ilk adım




Arap Turizm Teşkilatı ile imzalanan protokol çerçevesinde 22 ülkeden 2 bin kişinin katılımıyla 2012 yılı Nisan ayında gerçekleşecek 1. Türk-Arap Bursa Buluşması için hazırlıklara başlayan Bursa Valiliği, İstanbul'da düzenlenen Türk-Arap Medya Forumu'nda Arap medyasının ilgi odağı oldu.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce İstanbul Conrad Otel'de "Değişim ve Süreklilik Ekseninde Medya, Yeni İmkanlar ve Fırsatlar" adı altında düzenlenen forum dün, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından medya stantlarının açılışıyla başladı. Arınç, "seçim bölgem" dediği Bursa standını ziyaret ederek, ikram edilen kestane şekerlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Bursa, forumda ulusal gazete, televizyon ve haber ajansları ile birlikte stant kuran tek il oldu. Kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı stantta, Arap medya mensuplarına Nisan ayında gerçekleşecek organizasyonla ilgili bilgi verildi. Stantta, termal kaynaklar ve doğal güzellikler ile "2012 Nisan Buluşması" ve "Dağyenice Termal Turizm Merkezi" en çok ilgi çeken konular oldu.

Türk-Arap Medya Forumu'nun açılış konuşmaları Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın, Arap Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Makram Mohamed Ahmed ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya tarafından yapılırken, açılışın ardından "Bölgesel ve Küresel Sorunlara Türk-Arap Medyalarının Yaklaşımları" ortak bir oturumla ele alındı. Forum, Türkiye'de yeni Arap algısından Arap ülkelerinde Türkiye algısına, kültürel işbirliğinden medya mensuplarının eğitimine kadar farklı başlıkların tartışılacağı paralel oturumlarla bugün sona erecek.

Ülkeler arasındaki kardeşliği geliştirmeyi ve önyargıları gidermeyi amaçlayan foruma, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Komorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moritanya, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün ve Yemen'den yaklaşık 200 kişi katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adım, arap, buluşması, bursadan, için, ilk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YouTube için dev bir adım! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 06 Nisan 2010 20:42
Chrome için dev bir adım! Dilara Arama Motorları Haberleri 0 09 Ekim 2009 16:30