IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2011, 10:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Silahlarımız PKK'ya geçmeyecek .




Silahlarımız PKK'ya geçmeyecek

Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilen ABD'nin iki numarası Biden, Türkiye'yi "Sizin gibi bir başka örnek daha yok" diyerek överken, PKK konusunda da güvence verdi: Irak'tan gitsek de boşluk doğmasına izin vermeyeceğiz. Silahlar PKK'ya geçmeyecek. Irak daha güvenli olacak



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara, ilk kez dört yıllık yönetim sürecinde hem ABD Başkanı'nı hem de Yardımcısı'nı ağırladı. Başkan Barack Obama, ziyareti sırasında, "Türkiye model ülke" tanımını kullanırken, Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Arap Baharı ile başlayan demokrasi ve özgürlük taleplerinde Türkiye'nin rolüne işaret ederek, "Sizin gibi başka bir örnek yok" dedi. Biden, Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. 1 saat planlanan görüşme 2 saat sürdü. Irak'tan gelen Biden, Gül'e, PKK konusunda güvence verdi: "Irak'tan gitsek de burada bir boşluk doğmasına izin vermeyeceğiz. Silahlar PKK'ya geçmeyecek, Irak daha güvenli olacak." Biden'ın Ankara temaslarının perde arkasını SABAH açıklıyor:

1. IRAK
BOŞLUK DOĞMAYACAK:
Biden, Irak'taki temaslarını aktardıktan sonra, "Irak'tan ABD güçlerinin çekilmesiyle birlikte burada bir boşluk doğmasına, oluşturulan kısmi istikrarın zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Silahların denetiminde, Iraklı güvenlik güçlerinin eğitiminde ve teşkilatlanmasında, terörle mücadelede desteğimiz devam edecek" dedi.
OPERASYONDAN KAÇINMAYIZ: Gül ise insansız hava aracı predatorlar ve Cobra helikopterlerin Irak'tan İncirlik üssüne hızla nakledilmesi için gösterdikleri çabaya teşekkür ederek, Türkiye'nin gerekirse uzun süreli operasyonlardan kaçınmayacağı mesajını verdi: "Bu örgütün yaptıklarını kabullenmemiz mümkün değil. Bugüne kadar yaptıklarını tekrarlaması ve Irak'tan güç alarak sürdürmesi halinde bugüne kadar yaptığımızdan daha fazlasıyla karşılık vermekten kaçınmayacağız."
İSRAİL'LE İŞBİRLİĞİ İŞİMİ- Zİ KOLAYLAŞTIRIR: Biden, Gül'ün meşru müdafaadan kaçınılmayacağı sözlerine ve Türkiye'nin taleplerine karşılık, şunları söyledi: "Bizden taleplerinizin bir analizini yaptık ve bunların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Gerçekleştirmek için azami çabayı gösteriyoruz. (Onay bekleyen predatör ve cobraları anımsatarak) Bazıları Kongre kararıyla mümkün, tamamen yönetimin elinde değil. İsrail ile sorunların çözülmesi Kongre engelinin aşılmasına yardımcı olacaktır." SÖZLERİNİ TUTMADILAR: Gül ise Türkiye'nin İsrail ile bir mutabakat temelinde uzlaşmaya hazır olduğunu anımsatarak, "Ancak onlar sözlerini tutmadılar" dedi.

2. ARAP BAHARI
SİZİN GİBİ BAŞKA ÖRNEK YOK:
Biden, Arap Baharı'nda Türkiye modelinin etkisinin altını çizerek, şunları söyledi: "Türkiye'nin Arap Baharı'nda duruşu çok önemli. Suriye konusundaki tutumumuz yüzde 100 aynı. Biz, ABD olarak hiçbir ülkeye, 'Yönetim şekliniz şöyle olmalı' demeyiz ama endişemiz halkın taleplerinin karşılanmaması. Başkan Obama ve ben Türkiye'nin, Başbakan Erdoğan'ın Mısır, Libya, Tunus ve son olarak da Suriye ile ilgili açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Siz, halkların talebi doğrultusunda tutum aldınız, bu örnek bir davranış. Zaten Türkiye gibi başka örnek yok. Bunu politikalarınızla da kanıtladınız."
ARTIK OTORİTER REJİMLERE YER YOK:
Cumhurbaşkanı Gül de Arap Baharı'nın kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Artık otoriter, tek partili rejimlere yer yok. Arap Baharı etkisini her geçen gün yayılarak gösterecektir, Müslüman dünyası için değişim kaçınılmazdır" dedi.

3. ERMENİSTAN
ELİMİZİ GÜÇLENDİRİR:
Biden, -sözde- soykırım tasarısının her yıl ABD Kongresi'ne gelmesinden kendisinin de rahatsız olduğunu belirterek, "Protokollerin uygulanmasında ilerleme sağlanırsa bu yönetime de çok yardımcı olur, bizim de elimizi güçlendirir."
TEK TARAFLI OLMAZ: Cumhurbaşkanı Gül ise Türkiye'nin attığı imzaya sadık kaldığını Ermenistan'ın ise Anayasa Mahkemesi kararıyla süreci askıya aldığını anımsatarak, "Protokoller tek taraflı değil. Biz artık adım atmalarını bekliyoruz. Komşularımızla ilişkilerimizi böyle sürdürmek istemeyiz" dedi.

"ATATÜRK'Ü ÖRNEK ALIN"
Anıtkabir'i ziyaret eden Biden'ın, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalarkan şu ifedele yer verdi: "Dünyanın dört bir köşesinden insanlar yönetimlerinde daha çok pay sahibi olabilmek için mücadele verirken, Atatürk'ün Türkiye'nin gelişiminde demokrasiye yaptığı vurgudan ilham alabilirler." Biden, Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'ndaki 'Yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz; çünkü, daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz' sözlerine de yer verdi.

"MESAJ VERMEYE GELMEDİM "
Gül - Biden görüşmesi kahkahalarla başladı. Gül, kameraları işaret ederek, "Bunlar sizin için" derken, Biden "Siz onları seviyorsunuz" dedi. ABD'li gazetecilerin "Suriye mesajınız ne?" sorusuna Biden, "Ben mesaj vermeye gelmedim, karşılıklı çıkarlarımızı dostlarla konuşmaya geldim" yanıtı verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gecmeyecek, silahlarımız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli silahlarımız Coldman Haber Arşivi 0 21 Ekim 2011 11:20
Liselerde sınıf mevcudu 36'yı geçmeyecek Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Eylül 2009 12:40