IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Spammer

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2011, 18:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?'




Bakan Yıldız, Sheraton Oteli'nde düzenlenen 'Tahkim ve Devletler: Libananco Deneyimi ve Sonrası' adlı seminere katıldı. Bakan Yıldız, seminerin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Uzan davasından dolayı Türkiye'nin 30 milyon dolar alacaklı olduğunu hatırlatarak bu rakamın nasıl tahsil edileceği ve mal varlıklarına her hangi bir tedbirin konulup konulmayacağı yönündeki sorusu üzerine Yıldız, Uluslararası Hakem Heyeti'nin, mahkeme masrafları olarak 30 milyon doların Türkiye'ye verilmesi yönünde karar aldığını hatırlattı.

Yıldız, "Biz bu parayı er veya geç alırız. Şu anda Polonya'da da, diğer ülkelerde de yine hukuka aykırı olmaksızın, hukuk yoluyla bu paranın tahsili ile alakalı nerede Uzanlara ait bir para görülecekse mutlaka devletimiz bunun parasını tahsil edecektir. 30 milyon dolar ülkemiz için miktar açısından değerlendirilmekten öte, bir prestij açısından da ve Uluslararası Hakem Heyeti'nin kararı açısından da tahsilinin mutlaka olması gerektiğine inanıyoruz.
Bununla ilgili yine avukatlarımız, hukuk büroları marifetiyle bu paranın alınmasına yönelik çalışmaları sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının 'Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?' sorusu üzerine Yıldız, gerçekçi davranmanın gerektiğini ifade ederek, otomatik fiyatlama mekanizmasıyla her 3 ayda bir elektrik fiyatlarını kendi içerisinde değerlendirdiklerini belirtti. Yıldız, "Doğalgazda konu her ay kendi içerisinde masanın üzerine dökülüyor ve ondan sonra karar veriliyor. Bu tür kelimeleri, cümleleri sık sık anmak, kamuoyunda doğru olmaz. Tüketici alışkanlığını değiştirmek açısından da doğru olmaz" dedi.

Doğalgaz ithalatıyla ilgili 26 firmanın başvurusu olduğunun ve lisans işlemlerinin tamamlanması için 10 günlük süre verildiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, Gazprom firmasıyla anlaşılabilmesi için sürenin 7 Aralık'ta dolduğunu söyledi. Eğer anlaşma olmazsa sürecin nasıl işleyeceği konusuyla ilgili soru üzerine Yıldız, 26 firmanın doğalgaz ithalatı için başvurmasının iyi bir gelişme olduğu değerlendirmesini yaptı. Yıldız, "Bundan sonraki süreçte, firmaların Gazpromla görüşmeleri belirleyici olacaktır. O gün geldiğinde tekrar değerlendirme yaparız. Süre uzatılır mı, uzatılmaz mı, nasıl bunların sonuçlandırılması lazım, tabii ki bizim de görüşmelerimiz devam ediyor. Gazprom'un kontrat yaptığı firmalar gelip lisansla alakalı müracaatlarını neticelendireceklerdir. O yüzden tarafı sadece Türkiye'nin olmadığı, aynı zamanda Gazprom'un da olduğu bir süreçteyiz. Önemli olan batı hattından daha rekabetçi bir ortamda bu gazın akmasını temin edecek ve Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak bir yapının oluşturulmasıdır" diye konuştu.

Yıldız, enerji verimliliği kampanyasının çerçevesinin belirlenip belirlenmediği sorusu üzerine bunu 1-2 hafta içinde açıklayabileceklerini söyledi. Yıldız, enerji verimliliğine üretim kadar önemli verdiklerini ifade ederek, "Türkiye'nin bütün katmanlarıyla her vatandaşın mutlaka katkı verebileceği bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. En az yüzde 10'lar seviyesinde bir tasarruf yapma hedefimiz var. Şu anda 210 milyar kilovat saat elektrik kullandığımızı düşünürsek, 20 milyar kilovat saat civarında, birçok santralin beraberce üretebildiği bir miktardır. Bu tasarruf özel sektörün hem ödediği paraların düşmesine, hem de kamunun bu manada daha sağlıklı yapılanmasına sebep olacaktır. Bütün sivil toplum örgütlerini bu çalışmanın içerisine dahil edeceğiz. Bu seferberliği sadece kanunla, mevzuatla, yönetmelikle, yazışmayla bitmediğine ve bunun kullanım alanında da kendisini göstermesi gerektiğine dikkat çekeceğiz" dedi.
Şike yasasının Meclis'ten Cumhurbaşkanı Gül'e gönderildiği ve yasanın Gül tarafından veto edildiğine dair soruya da Yıldız, "Süreci takip edeceğiz" karşılığını verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Aralık 2011, 13:37   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?'




Boğazımıza Kadar Zam Olduk Artık Şimdiye Kadar Görmediğim Elektrik Faturasını Ödedim , Doğalgaz Eli Kulağında Yaşamayalım Ozaman Ne İstiyorlar Anlamıyorum .

 

 

Etiketler
doğalgaza, elektrik, , ve, yapılacak, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'dan 'doğalgaza zam' açıklaması Lucifer Haber Arşivi 0 30 Ocak 2010 02:00
Elektrik Elektrik Santralinden Evlerimize Nasıl Ulaştırılır YapraK Ödev ve Tezler 0 08 Mayıs 2009 03:45
Doğalgaza zam geldi eCeM1 Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 09:01