IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2011, 10:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Protezler, Ağrılı Ahmet'in Hayatını Değiştirdi




Doğuştan çarpık oldukları için 2 ayağı diz üstünden kesilen Ağrılı Ahmet Uçar'ın hayatı Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'nin yaptığı yardımlarla değişti. Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in desteğiyle protez bacak takılarak yürüme hayali gerçekleşen Ahmet Uçar, şimdi ikinci hayali olan hukuk fakültesini kazanmak için dershaneye gidiyor.

Doğubayazıt İlçesi'ndeki Koçkıran Mahallesi'nde oturan Makul-Mustafa Uçar çiftinin dördüncü çocuğu olarak 1993 yılında dünyaya gelen Ahmet Uçar'ın doğuştan bacakları çarpık olduğu için yürüyemedi. İlköğretim 2'nci sınıfa kadar anne ve ablalarının sırtında okula giden Ahmet'i öğretmeni
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tedavi ettirmek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a götürdü. Yeşil kartlı olan Ahmet'in bacakları diz üstünden kesildi. Hastanede tedavisi sırasında 3 ameliyat daha geçiren Ahmet, burada hastanede yatan bir üyelerini ziyarete gelen Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği görevlisi Şükrü Demiröz ile tanıştı. Demiröz'ün Uçar'ın durumunu dernekte anlatmasından sonra genel başkan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] harekete geçti. Hastaneden taburcu edildikten sonra dernek binasına götürülen Ahmet Uçar, 9 yaşında protez bacaklarına kavuştu. Öğretmeninin kucağında gittiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan protez bacaklarla yürüyerek dönen Ahmet Uçar, ilköğretimi başarıyla tamamladı. Doğubayazıt'taki Doktor Reşat Erdem Lisesi son sınıf öğrencisi olan Ahmet Uçar, yürümekten sonra ikinci hayali olan hukuk fakültesini kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Derneğin desteğiyle dershaneye giden Ahmet Uçar, şöyle dedi:

"İlköğretimin ilk yıllarında okula anne ve ablalarımın sırtında gidip geliyordum. Öğretmenim
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in destekleriyle yürümeye başladım. Lise son sınıftayım, diğer yaşıtlarım gibi ben de yürüyebiliyorum. Şimdi hedefim hukuk okumak. Bunu da gerçekleştirmek için çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum."

Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'nin kendisiyle yakından ilgilendiğini de belirten Ahmet Uçar, yaklaşık 4 ay önce gönderilen yeni protezleriyle yürümesinin daha da kolaylaştığını vurguladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağrılı, ahmetin, değiştirdi, hayatını, protezler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağrılı Adet Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:46
Bisikletle yolculuk hayatını değiştirdi.. Düş Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2011 02:33
Yarışma hayatını değiştirdi Juventus Haber Arşivi 0 17 Haziran 2009 11:13
Kore gazisi Ahmet Özkan hayatını kaybetti Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 23:33