IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2011, 10:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadroya Geçmek İsteyen Sözleşmeli Memur İşten Çıkarıldı




K----- sözleşmeli personeller bir bir kadroya geçirilirken, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda görev yapan sağlık fizikçisi sadece kadroya geçme talebini Bakanlığa ilettiği için işten atıldıBarış Şimşek- K----- sözleşmeli personeller bir bir kadroya geçirilirken, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda görev yapan sağlık fizikçisi sadece kadroya geçme talebini Bakanlığa ilettiği için işten atıldı.2009 yılında sözleşmeli memur olarak atadığı sağlık fizikçisini, 2011 yılında "sağlık fizikçisi şartlarını taşımıyorsun" diye kadroya atamayan Bakanlık kararının iptali için dava açıldı.

K----- sözleşmeli personeller bir bir kadroya geçirilirken, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda görev yapan sağlık fizikçisi sadece kadroya geçme talebini Bakanlığa ilettiği için işten atıldıBarış Şimşek- K----- sözleşmeli personeller bir bir kadroya geçirilirken, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda görev yapan sağlık fizikçisi sadece kadroya geçme talebini Bakanlığa ilettiği için işten atıldı. 2009 yılında sözleşmeli memur olarak atadığı sağlık fizikçisini, 2011 yılında "sağlık fizikçisi şartlarını taşımıyorsun" diye kadroya atamayan Bakanlık kararının iptali için dava açıldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın edindiği bilgiye göre, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'na bağlı kurumlarda görev yapan sağlık fizikçilerinin kadroya geçiş taleplerinin kabul edilmemesi ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da görev yapan bir sağlık fizikçisinin sözleşmesinin feshedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık fizikçisinin 7 Haziran'da yaptığı kadroya geçiş başvurusunun sağlık fizikçisi unvanı taşımadığına dair gerekçe ile reddedilmesi nedeniyle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nöbetçi İdare Mahkemesinde dava açıldı.

Dava dilekçesinde, kadroya geçişte reddedilme nedeni olan "yüksek lisansını fizik alanında yapmanın sağlık fizikçisi olmak için yeterli olmayacağı"na dair 2011 yılında yapılan kanuni düzenleme ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ün kararına dayanılarak verildiği belirtildi.

-GÖREVE BAŞLARKEN SAĞLIK FİZİKÇİSİ ŞARTLARINI TAŞIYOrdu-

Dava dilekçesinde davacının 2009 yılında sağlık fizikçisi şartlarını taşıdığı için "
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KPSS-2009/1 (T.C.Sağlık Bakanlığı) Tercih Kılavuzu"nda yer alan sağlık fizikçisi şartlarını taşıdığı için atamasının yapıldığı kaydedildi. Yüksek lisansı ile ilgili stajının da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'na bağlı bir hastanede sağlık fizikçisi olarak yaptırıldığına da vurgu yapıldı.

Öte yandan, dilekçede hukukta genel olarak kanunların ve idari işlemlerin uygulanmasının yürürlüğe girdikten sonraki dönemi kapsadığına da dikkat çekildi. Hukuk kurallarının geriye doğru yürütülemeyeceği belirtildi. İdare hukukun temel ilkelerinden olan kazanılmış haklara saygı ile Kanun ve İdari İşlemelerin Geriye Yürütülemeyeceği'nin kadroya atanmama ve sözleşmenin feshi işlemlerinde ihlal edildiği belirtildi.

Sağlık fizikçisinin kadroya atanmama ve sözleşme fesih işlemlerinin iptali ile uğradığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve özlük hak kayıplarının sözleşmesinin feshedildiği tarihten itibaren hesaplanacak yasal faiziyle birlikte tarafına ödenmesine karar verilmesi istendi.

-KAZANILMIŞ HAK KAVRAMI YOK SAYILIYOR-

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], "Devlet 2 yıl önce [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile atadığı sözleşmeli memura daha sonra "şartların tutmuyor' diye kadroya geçişini yapmıyor, birde işten çıkartıyor. Gerekçe olarakta 2011 yılında yapılan düzenlemeyi gösteriyor. Kazanılmış hak kavramı yok sayılıyor. Kanunların ve idari işlemlerin yürürlüğe girdikten sonraki dönemi kapsamaları gibi temel kurallara görmezden geliniyor. Açıkça hak çiğneniyor. Hakları olan kadroyu beklerken işten çıkartılıyor. Biz bu haksızlığa dur demek için Mahkemeye başvurduk. Umarız bu hukuksuzluk ve haksızlık bir an önce düzeltilir" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkarıldı, gecmek, kadroya, memur, sözleşmeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etek Boyu Nedeniyle İşten Çıkarıldı JB Haber Arşivi 4 09 Ocak 2011 22:42