IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2011, 18:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya sandık başında




Yaklaşık 108 milyon seçmenin oy kullanacağı Duma seçimlerinde 7 partiden toplam 450 milletvekili seçilecek. Halkın genelde ilgi göstermediği seçime katılımı artırmak için yoğun çaba harcanırken, Duma’ya girmek için yüzde 7’lik barajı iktidardaki Birleşik Rusya, Komünist Partisi, Liberal Demokrat Parti ve Adil Rusya partisinin aşabileceği tahmin ediliyor. 2007 yılında yapılan son Duma seçimlerine kıyasla bu yılki seçimlerde oy kaybedeceğine kesin gözüyle bakılan iktidardaki Birleşik Rusya partisinin tüm olumsuzluklara rağmen oyların en az yüzde 50’sini toplayarak Duma’da 350’den fazla milletvekiliyle çoğunluk oluşturacağı bildirildi. Bu sabah saat 8’de açılan seçim sandıklarında daha fazla yaşlı vatandaşların oy kullandığı görüldü.

İHA’ya açıklamada bulunan Konstantin Povetkin isimli yaşlı bir Rus vatandaşı, “Ben Birleşik Rusya Partisi’nden yana oy kullandım. Çünkü bu partiye güveniyorum. Onlar her zaman sözlerinin arkasındalar. Devlet başkanlığı seçimlerinde de Putin için oy kullanacağım” şeklinde konuşurken, Svetlana Mişarina ise “Birleşik Rusya’ya oyumu verdim. Sebebi çok basit. Bu halkı SSCB’nin çöküşünden sonra düştüğü açlık ve sefaletten kurtaran bu partidir. Ben Putin’e hayranım. Ne kadar seçim olursa hepsinde Putin’den ve partisinden yana oy kullanmaya hazırım” dedi. Andrey Bogomolov isimli bir vatandaş ise “Ben Adil Rusya’dan yana oy kullandım. Çünkü iktidar partisine güvenim kalmadı. Sosyal haklarımızın daha fazla Adil Rusya Partisi programında yer aldığını gördüm. Ama başkanlık seçimlerinde yine de Putin’den yana oy kullanacağım. Çünkü partisini sevmesem de kendisi tartışmasız liderimizdir” dedi. Sergey Visotskiy ise “Ben bu seçimlerde belediye başkanımız Sobyanin ve Başbakanımız Putin’in partisinden yana oy kullandım. Onlara inanıyorum. Başka kimseye güvenim yok” şeklinde konuştu.

Bu arada oy verme işlemlerinin şimdilik olaysız şekilde devam ettiği belirtilirken sandıkların akşam 20.00’de kapanacağı bildirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başında, rusya, sandık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1450 Kişi Sandık Başında Tutuklandı Kralice Haber Arşivi 0 30 Mart 2009 20:41