IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2011, 18:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Zam konusunu ele almadık"




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran'ı, Malatya belediye başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya milletvekilleriyle birlikte ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölgenin elektrik dağıtımındaki özelleştireden kaynaklanan sorunları ele almak için ziyareti gerçekleştirdiklerini ifada edip, bir basın mensubunun, "Elektrik ve doğalgaz'a zam var mı?"sorusunu "Bu toplantıda zam konusunu ele almadık" cevabını verdi.


Bakan Yıldız, Malatya'da atıl şekilde bekleyen Vagon Onarı Fabrikası'yla ilgili soruya da, "Arkadaşlarla tekrar bir araya gelip değerlendireceğiz. Buraya uygun yatırımcının çekilip atıl şekilden kurtarılması lazım" cevap verdi.


Vali Ulvi Saran ise, "Bölgemizin gerek enerji ve gerekse doğalgazla ilgili sorunları içeren toplantı için ilimizi ziyaret ettiler" dedi.


Bu arada, Bakan Yıldız'ın valilik ziyaretinde, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ve birlik başkanlarının talebi nedeniyle, basına kapalı ayrı odada görüştü.
Bakan Yıldız, üreticilerin şeker fabrikasının özelleştirilmesi ve pancar üreticilerin mağduriyetini ileten sorunu iletmelerini basın mensuplarına değerlendirirken, "Görüşme çok güzel geçti. Bu konunun yetkilisi ben değilim. Ama iletilen sorunları arkadaşlara ileteceğim. Birlikte değerlendireceğiz. Farklı yorum, tavsiyeler var" ifadelerini kullandı.


Bakan gittikten sonra görüşmeyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Şeker Fabrikası'nı özelleştirmeden alanların arsası için aldıklarını ifade edip, "Bundan sonra gelen bakanları protesto ile karşılayacağız. Ancak sayın bakanımız bizi dinledi ve sorunumuzu ilgili yerlere ileteceklerini söylediler" ifadelerini kullandı.


Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, "Sayın bakanımıza, şeker fabrikasını alan firmanın çalıştırmayacağını bizlere beyan ettiğini söyledim. Geçen hafta küspe için bekleyen bin 200 üreticinin şeker fabrikasında kuyrukta olduğunu ilettim. Devlet ve millet yararına bir şey yapılmadığını söyledim. Eski hal binası yeri 32 dönüm ve 52 milyon TL'ye 4 yıl önce satıldı. 350 dönüm olan şeker fabrikası alanı ise 540 milyon TL civarındadır. Bu da, satılan 4 şeker fabrikası değeridir" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
zam konusunu ele almadık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"iPhone'u ciddiye almadık!" dreamy Apple 0 10 Ekim 2011 17:07