IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 09:48   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuvvetli yağış uyarısı .




Kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde BatıKaradeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahminediliyor. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla'da çok kuvvetli; Manisa, Uşak, Kütahya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (lodos), Marmara'nın batısı ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Marmara'da kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla'da çok kuvvetli; Manisa, Uşak, Kütahya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güney ve güneybatı (lodos), Marmara'nın batısı ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek rüzgarın; Kıyı Ege ile Marmara'da kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve Balıkesir'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla'da çok kuvvetli; Manisa, Uşak ve Kütahya'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, İbralı ve Akseki çevreleri) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın; batı Akdeniz'de akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Karaman ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kuvvetli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuvvetli yağış uyarısı Lady Haber Arşivi 0 29 Mayıs 2010 10:29