IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By LeyLa

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2011, 12:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ASELSAN'da Bir Sır Daha !




ASELSAN'da bir sır daha

ASELSAN'daki 3 mühendisin intiharının ardındaki sır perdesi aralanamadı.
Milli tank, Kanas silahı ve F-16 uçakları üzerinde çalışan mühendis Başbilen'in 57 saat boyunca kritik bir projeyi hazırlamak için çalıştığı ortaya çıktı




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ASELSAN'da görev yapan 3 mühendisin intiharlarıyla ilgili tartışma sürüyor. F-16 uçakları ve Altay Tankı gibi kritik projeler üzerinde çalışan 3 mühendisin ölümüyle ilgili soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Mühendis Hüseyin Başbilen'in 57 saat üzerinde çalıştığı projeyi sunacağı gün hayatını kaybettiği belirlendi. Baba Başbilen oğlunun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada verdiği ifadede "Oğlum ASELSAN'da yapacağı sunum için 57 saat hazırlık yaptı" dedi.

KARARGAH'A DA SORDU
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, bu gelişme üzerine ASELSAN'dan sonra Genelkurmay'a da ölen mühendislerin üzerinde çalıştığı projelerle ilgili sorular yöneltti. Demir, ASELSAN'dan bağımsız olarak ölen 3 mühendisin Karargahla bağlantılı özel projeler üzerinde çalışıp çalışmadığının ve Başbilen'in üzerinde çalıştığı projenin öneminin bildirilmesini istedi.

ÖNCE SPEKÜLASYON DEMİŞTİ
Mühendislerin önemli çalışmalar yaptıkları yönündeki haberleri 'spekülasyon' olarak niteleyen ASELSAN, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na aylar sonra Başbilen'in Milli Tank Projesi'nde görev aldığını açıklamıştı. Başbilen'in tank ve kanas silahlarında gece görüş sistemini sağlayan uzak mesafede etkili olacak sistem üzerinde çalıştığı da bildirildi.

ESRARENGİZ ÖLÜMLER
Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde bulundu. Ardından 17 Ocak 2007'de Halim Ünal kafasına isabet eden tek kurşunla öldü. Dokuz gün sonra da Evrim Yançeken oturduğu binanın 6'ncı katından düşerek can verdi. ODTÜ mezunu üç genç mühendisin ölüm nedenleri kayıtlara intihar olarak geçti. Üç mühendisin ortak özeliği ise uçakları saldırıdan koruyan dost-düşman tanıma sistemi uzmanı olmaları.

ADLİ TIP'A: NET CEVAP VERİN
ASELSAN mühendisleri Hüseyin Başbilen, Halim Ünsal ve Evrim Yançeken'in ölümleri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Murat Demir, Adli Tıp Kurumu'na ikinci kez yazı yazarak şüphelerin ortadan kaldırılmasını istemişti. Daha önce mühendislerden Başbilen hakkında Adli Tıp Daire Başkanlığı'nın 10 üyesinden 7'sinin intihar, 3'ününse cinayet dediğini hatırlatan Demir, Başbilen'in boğazındaki 20 cm'lik kesiğin 2-3 cm olarak gösterildiği uyarısında bulunarak "Ölüm nedeni hakkında net cevap verin" demişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aselsanda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ASELSAN'a intihar sorgusu Lucifer Haber Arşivi 0 06 Aralık 2011 10:34
ASELSAN ölümleri cinayetti Ay Haber Arşivi 0 18 Kasım 2011 09:31
Aselsan'daki sır çözüldü... Luis IF Ekstra 0 16 Nisan 2010 08:37
Aselsan ve MKEK'ten yeni silah Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2009 01:40
ASELSAN'dan müthiş silah.. Lee Haber Arşivi 2 20 Kasım 2007 20:14