IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2011, 16:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazeteciler greve çıkıyor!




Yunanistan'da, mali krizle mücadele temelinde tasarruf amacıyla devlete ait bazı basın kurumlarının birleştirilmesine ve işten çıkarılmalara itiraz eden resmi haber ajansı AMNA ve devlete ait radyo televizyon kurumu ERT çalışanları, 13, 14 ve 15 Aralık günlerinde üç günlük yeni grev kararı aldı.
Yunanistan Yazarlar Federasyonu POESY ve ERT Çalışanları Federasyonu POSPERT'nin ortak kararıyla 13 Aralık Salı günü saat 06.00'da başlayacak grev süresince ERT tüm televizyon ve radyo yayınlarını durduracağı, AMNA'nın da haber geçmeyeceği ve internet sitesini yenilemeyeceği açıklandı.
Gazetecilerin ayrıca, konuyla ilgili yasa tasarısının Parlamentoda görüşüleceği Perşembe günü de Sintagma meydanında tüm basın çalışanlarının katılımıyla gösteri düzenleyeceği belirtildi.
İlgili yasada değişiklikler yapılmasını talep ederek, 29 Kasım'dan itibaren günün belirli saatlerinde iş bırakma eylemi yapan AMNA ve haber yayınlarını tamamen durduran ERT çalışanları, 2-4 Aralık arasında da üç gün süresince, aynı gerekçelerle iş bırakmışlardı. Yunanistan'da basın-yayın kuruluşlarında geçen haftalarda da birçok kez greve gidilmişti.
Basın sektörü çalışanları, devletin yapılanması çerçevesinde bazı kamu kurum ve kuruluşlarının birleştirilmesine ve işten çıkarılmalara karşı geliyor.
BASIN ÇALIŞANLARI İŞ YEDEĞİNE ALINDI
Yunanistan'da, mali krizle mücadele temelinde daha önce alınan tedbirler çerçevesinde, ERT'nin birinci kanalı ERT1'in ve bölgesel yayın yapan bazı radyo istasyonlarının kapatılması ve bu kurumlarda görev yapan basın çalışanlarının bir bölümü başka kurumlarda istihdam edilirken, diğerlerinin de "iş yedeğine" alınması kararlaştırılmıştı.
Kısa bir süre önce onaylanan 2012 bütçesinde de yer alan söz konusu uygulamayla ilgili yasal düzenlemenin 15 Aralık'ta Parlamento'da onaylanması bekleniyor.
Diğer yandan, devlet sosyal sigorta kurumlarından alacaklarını tahsil edemeyen eczacılar, 14 Aralık'ta 24 saatlik bir uyarı grevi yapacaklarını açıkladı.
Eczacılar Birliği'nden yapılan açıklamada, sosyal sigorta kurumlarının borçlarını ödememesi nedeniyle eczanelerin çalışamaz duruma geldikleri belirtilerek, eczanelerin alacaklarını tahsil etmemesi durumunda 1 Ocak'tan itibaren sosyal sigortalılara ilaç vermeyi tamamen durduracakları kaydedildi.



__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ã§ä±kä±yor, çıkıyor, gazeteciler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portekiz'de dev greve hazırlanıyor Lucifer Haber Arşivi 0 24 Kasım 2011 09:10
Gazeteciler 'Erdoğan'ı arıyor MoSFeT Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2010 17:41
Kadıköy Belediyesi işçileri greve başladı Cemalizim Haber Arşivi 0 17 Eylül 2008 13:25