IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2011, 15:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dayak skandalına tepki çok ceza yok




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, İzmir'de kadına karakolda dayak olayına karışan polislerin görevden alındığını belirterek, ''Oradaki örnek, bundan sonra, bunu kafasından bile geçirmek isteyenler için sonun ne olduğunu, meslekten men edilebileceğini gösteren bir örnektir'' dedi. Şahin, BDP Grubunu ziyaret ederek, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile görüştü.
KARAKOLDAKİ DAYAK OLAYINA İLK TEPKİYİ BEN VERDİM

Bakan Şahin, İzmir'de kadına karakolda dayak olayıyla ilgili ilk tepkiyi kendilerinin verdiğini ifade etti. Olaya karışan polislerin aynı gün görevden alındığını dile getiren Şahin, ''Oradaki örnek, bundan sonra, bunu kafasından bile geçirmek isteyenler için sonun ne olduğunu, meslekten men edilebileceğini gösteren bir örnektir'' dedi.
Kadını cinsel meta olarak gösteren ve şiddeti onaylayan dizileri onaylamadıklarını belirten Şahin, en son yapılan bir ankete göre toplumun yüzde 70'inin bundan rahatsız olduğunu, ancak en çok dizilerin izlendiğini söyledi. Şahin, ''Hem şikayet ediyoruz hem izliyoruz'' diye konuştu.
Şahin, önemli hedefleri olduğunu belirterek, herkesin 1. sınıf vatandaş olduğu, kimsenin nerede doğduğu, hangi bölgede yaşadığının önemli olmadığı, temel hak ve özgürlüklerde birinci sınıf bir ülke için mücadele ettiklerini kaydederek, ''Bu masaları ve ortak dilleri çoğaltmamız gerekiyor'' dedi.
DEVLET ÖZÜR DİLEMEYİ ÖĞRENDİ
Bakan Şahin, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Karakoldaki dayak olayının ardından İzmir valisinin özür dilediği anımsatılarak, bunun devamının gelip gelmeyeceğinin anımsatılması üzerine Şahin, devletin özür dilemeyi öğrendiğini ve ezberleri bozulduğunu söyledi.
Şahin, şiddete uğrayan kadına sinyal cihazı takılması ile ilgili bir soru üzerine, bu yöntemin bir çok ülkede başarı ile uygulandığını ve bunun önemli bir caydırıcılık getireceğini kaydetti.
Kışanak, kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi konusunda, kadınların ortak bir çaba içerisinde olmasını önemli ve anlamlı bulduklarını ifade ederek, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin, Meclis'te hep beraber görüşülerek kabul edilmesinin önemine işaret etti.
Kışanak, bu sözleşmenin onaylanmasında katkısı geçen herkese teşekkür etti ve Hükümetin bu konudaki tavrını olumlu bulduklarını söyledi. Kışanak, ''Bu yasal mevzuatın, önümüzdeki günlerde kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair bir kanun teklifinde de karşılık bulmasını bekliyoruz'' dedi.
Kamuoyuna da yansıyan İzmir'deki bir karakolda kadına yönelik şiddet görüntülerinin, bu konunun önemini bir kez daha hatırlattığını belirten Kışanak, ''Biz kadınlar, evde, sokakta, işyerinde, okulda, karakolda, siyasette ayrımcılığa ve şiddete maruz kalıyoruz. Bunların tamamıyla birlikte mücadele etmek, ortadan kaldırmaya yönelik güçlü politikalar üretmek gerekiyor. Kadına yönelik şiddet konusunda tüm kadınları ortak ve güçlü bir dayanışmaya davet etmek istiyorum'' diye konuştu.
Kışanak, KCK soruşturması kapsamında, aralarında BDP'nin Anayasa Komisyonu üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve 2 milletvekilinin de bulunduğu 500'ü aşkın kadının tutuklu olduğunu söyledi.
''Bir konuda Bakan Şahin'e sitemimi iletmek istiyorum'' diyen Kışanak, şöyle konuştu:
''Siyasette kadının kendisini var etmesinin ne kadar zor olduğunu bireysel mücadelesiyle yaşamış bir kadın olarak, kendisinden, siyasette kadınlara yönelik yoğun baskılara karşı şimdiye kadar dayanışma, destek sözü duymak isterdik. Ayrıca Ersanlı'nın tutuklanmasından sonra cinsiyetçi bir dilin kullanılması ve kendisinin kimlerle evli ve akrabalarının kimler olduğu üzerinden bile siyaset yapılmaya kalkışılması, biz kadınlar açısından asla kabul edilemez. Cinsiyetçi bu dilin de reddedilmesini bekliyoruz.''




__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çok, ceza, cok, dayak, skandalä±na, tepki, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS skandalına bu kez Kürtçe karıştı Lucifer Haber Arşivi 0 12 Ekim 2010 15:52
KPSS skandalına sonunda seks de karıştı! Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ekim 2010 19:29
Hem dayak yedi hem de ceza! Lucifer Haber Arşivi 0 22 Eylül 2010 17:45
ÖSYM, kopya skandalına 4 aydır sessiz Dilara Haber Arşivi 0 06 Eylül 2010 12:26
İsrail'i Tepki İçin Açılan Afişe Ceza sanaLinfaz Haber Arşivi 2 18 Ağustos 2006 11:36