IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2011, 15:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Murat Karayılan Meclis'e yolunda...




Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Ergenekon sanıkları için istenilen düzenlemenin doğuracağı sonuçları bu örnekle açıkladı:
'Milletvekili seçilen kişi tutuksuz yargılansın derseniz, mahkûmiyeti olmayan teröristler bile parlamentoya girebilir'

NTV yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 'molla imam' tartışması, uzun tutukluluk süreleri, vekile tutuksuz yargılama ve AK Parti'deki şike tartışmasıyla ilgili soruları yanıtladı.
Bozdağ'ın açıklamalarından dikkat çeken bölümler şöyle:
'MOLLA İMAM' TARTIŞMASI
- Bu kişilerin dini bilgisi sınava tabi tutulacak. Ayrıca eğer devlet memuru niteliği taşımıyorlarsa kadroya alınmayacaklar. Bu genel bir düzenlemedir. Sadece bir bölge için değil Türkiye'nin her yeri içindir. Geçmişten beri bu tür düzenlemeler yapılmıştır. İlk defa uygulanmıyor. Azami kadro 1000 kişidir. Mollaların Diyanet'e gelmesi diye bir şey söz konusu değildir. Kimsenin kaygı duymasına gerek yok. Kimseyi asimile etmek gibi bir düşüncemiz yok. PKK'yla mücadele için düşünülmüş, planlanmış bir proje değil. İyi dini eğitim almış birikimli insanlar, sınavda başarılı olursa Diyanet şemsiyesi altında hizmet etme fırsatı bulacak.
UZUN TUTUKLULUK SÜRELERİ
CMK'daki son düzenlemeyle tutukluluk sürelerine bir sınırlama getirildi. Daha önce böyle bir sınırlama yoktu. Uzun tutukluluk süresi kanundan ziyade yargılama sürelerinin uzamasından kaynaklanıyor. Süreyi daha da aşağı çektiğimizde kamuoyunda rahatsızlık yaratabilecek tahliyeler de söz konusu olacaktır.
VEKİLE TUTUKSUZ YARGILAMA
CHP'li sözcüler Ergenekon sanıklarından sadece üçünü konuşuyor. Sadece Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Tuncay Özkan mı yargılanıyor? Onlarca insan var. Milletvekili seçilen kişi tutuksuz yargılansın derseniz, mahkûmiyeti olmayan teröristler bile parlamentoya girebilir.
AK PARTİ'DE 'ŞİKE ÇATLAĞI' TARTIŞMASI
Bu suça verilen cezanın orantısız olduğu konusunda bir ittifak var. Öyleyse bu cezanın değiştirilmesi lazım. AK Parti üzerinde mühendislik yapmak isteyenler başarılı olamadı, olamayacak. Cumhurbaşkanı'nın ve Meclis'in, anayasanın onlara verdiği yetkileri kullanması bir ihtilaf yaşandığı anlamına gelmez. AK Parti ile ilgili 'Keşke böyle bir ayrılığa düşseler' diye arzu eden bir azınlık var.
GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ
Benim şahsi görüşüm, Cumhurbaşkanımızın görev süresinin 7 yıl olduğu yönünde.




__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
karayılan, karayä±lan, meclise, murat, yolunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Murat Karayılan'dan kara tehdit Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Temmuz 2010 20:23