IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2011, 15:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kudüs'te ezandan rahatsız oldular




İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesindeki habere göre Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın başında bulunduğu Evimiz İsrail partisinden Anastassia Michaeli'nin 'Müezzin Kanunu' başlığıyla sunduğu kanun taslağına göre gürültü yaptığı iddiasıyla başta Kudüs olmak üzere camilerde hoparlör kullanılması yasaklanacak.
Konuyla ilgili olarak binlerce İsrailliden tepki aldığını öne süren Michaeli, 'tasarının temelinin dünya genelindeki din özgürlüğünün yaşam kalitesini bozamayacağı görüşünden esinlenilerek ortaya çıktığını' da iddia etti. Başında bulunduğu Likud Partisi'ne mensup bakanlarla yaptığı toplantıdan sonra açıklama yapan Netanyahu da benzer iddialar dile getirerek, "Fransa, Belçika, hoparlörleri yasaklıyor. Bizim Avrupa'dan daha liberal olmamıza gerek yok." dedi. Ancak tasarıya Likud Partisi'nden bazı bakanların sert tepki göstermesi üzerine konunun tartışılması ileri bir tarihe ertelendi.

Başbakan Yardımcısı Dan Meridor bu tür bir kanunun tansiyonu yükseltmekten başka bir işe yaramayacağını belirtirken, yine Likud Partisi'nden Hükümet Hizmetlerini Geliştirme Bakanı Michael Eitan, "Eğer gürültü ile mücadele amaçlanıyorsa, diğer alanlarda da bu yapılmalı. Ancak Michaeli din ile mücadele etmek istiyor." dedi. Eitan, yasanın çevreden çok İslam'la ilgili olduğunu belirtti. Kültür ve Spor Bakanı Limor Livnat da gürültü ile mücadele konusunda mevcut yasalar bulunduğunu, bunların uygulanabileceğini söyledi.
Doğu Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve Müslüman nüfusun kent dışına çıkarılması için büyük bir gayret gösteren Netanyahu hükümeti, daha önce de gayri kanuni yapıldıkları gerekçesiyle Filistinlilere ait pek çok evi yıkmış, sokak ve yer isimlerini değiştirmişti. İsrail yönetimi dün de Kudüs yakınındaki bir Yahudi yerleşim biriminde 40 yeni evin inşa edilmesine onay verdi.
Netanyahu'nun Yahudi yerleşim birimi inşaatlarını sürdürmesi, Ortadoğu barış sürecinin tıkanmasına sebep olmuştu. Bu arada İsrail polisi, El Aksa Camii avlusuna geçişi sağlayan Ağlama Duvarı tarafındaki Mağrip (Batı Faslılar) Kapısı'nı, "ziyaretçilerin güvenliği" gerekçesiyle kapattı. Bu uygulamanın Haremüşşerif'in koruyucusu Ürdün ve Müslüman Arap dünyasının tepkisini çekmesi riskine işaret ediliyor.




__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ezandan, kudã¼ste, kudüste, oldular, rahatsız, rahatsä±z


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kudüs'ün Fethi efLatun İslamiyet 0 09 Kasım 2011 00:07
Kudüs'te İntihar Saldırısı JB Haber Arşivi 0 23 Mart 2011 17:50
Kudüs kuşatma altında YapraK Musevilik 0 27 Nisan 2009 17:34