IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Afrodit

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2011, 13:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müzik Dünyasını Şoka Uğratan En Büyük Skandal





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Geçmişte birçok müzikal skandal yaşanmıştır. Her biri birbirine neredeyse eşit önem taşır ancak aralarından bir tanesi var ki, hem müzik severleri hem de müzisyenleri ilk duyduklarında şoka uğratmıştır. Tüm dünya bu olaya uzun zamanlar inanamamıştır.
1990"ların başında hemen heryerde furya olmuş, tüm dünya gençliğinin örnek aldığı ve hatta onun yolundan gittiği, "Gençliğin Tek Lideri" lakabını aldığı bir sanatçı vardı. Grubuyla konserlerden konserlere gidip, insanlara gerçek eğlencenin ne olduğunu gösteriyordu. Nirvana ve Kurt Cobain_
1994 senesinde Roma'da dinlenmeye çekilen Cobain, 1 ay içerisinde yaklaşık 4 kere hastaneye kaldırıldı. Basına yapılan açıklamalar o dönemlerde gizlenmedi ve doğrular söylendi. Cobain, sürekli fazla uyuşturucu alıp üzerine bir o kadar daha alkol içiyordu. Doktorlar çok geçmeden ünlü rock star'ın intahar etmeye çalıştığını anladı. Ünlü sanatçı o dönemlerde ABD'ye dönerek Los Angles'da bir rehabilitiyasyon merkezine yatırıldı. Tedavisi sürüyor, ancak o bu tedaviyi reddediyordu. Doktorları zor duruma düşürmeye başlamıştı. Bir gece bulunduğu rehabilitasyon merkezinden kaçarak Seattle'daki evine döndü.

Kimseye haber vermeden.. 4 Nisan 1994 tarihinde Kurt Cobain, en sevdiği silah koleksiyonundan pompalı tüfeğini aldı (çifteli) ve içine iki adet "slauge" tarzı fişek yerleştirdi. Evindeki piyanasonun üzerine oturdu, ağzına namluyu dayadı ve tüfeği ateşledi. İki fişeğin de ateşlendiği o esnada Cobain anında can verdi. Cesedi ölümünden 4 gün sonra, 8 Nisan 1994 günü bir elektrikçi tarafından bulundu. Suratı tanınamayacak bir haldeydi.

Kurt Cobain ölümü ile ilgili bilinmeyeler

Kurt Cobain, 1992 senesinden sonra ünlenen grubuna ters orantıda, kendi içine kapanan ve ruhsal sağlığı bozulan bir insan oldu. İstediği şöhret ve zenginlik değildi. Kendi çapında sevdiği müziği icra etmek isteyen sanatçı, bir nevi medyanın kurbanı oldu diyebiliriz. Smells Like Teen Spirit şarkısıyla adeta gençliğin marşını yazan ve tüm dillerde dolaşan parçalarıyla yeryüzünde büyük bir çıkış gösteren Nirvana'nın frontman'i, 3. ----- çalışmalarında ciddi rahatsızlıkar geçirmeye başladı. Bu yüzden 3. ----- çalışmaları ertelendi.

Turneleri yarıda kesmeye başlayan Nirvana buna rağmen popülerliğini yitirmiyordu. Medyanın onları ve özellikle Cobain'i sürekli göz önünde bulundurması, sanatçının kendi hayatını yaşamasına izin vermiyordu. Hızlı yakalanan şan ve şöhret Cobain'in bocalamasına neden oldu. Kötü şarkılara imza atmak istediğini ve ancak bu şekilde gerileme dönemi yaşayabileceğini belirten Kurt Cobain, bunlara rağmen 3. -----ünde de büyük bir çıkış gösterdi ve yükselen ivmesine hız kazandırdı. Avrupa'da yaşadığı kötü anlardan sonra Los Angles'daki rehabilitasyon merkezinden kaçarak Seattle dolaylarında bulunan evine geldi ve intahar etti. Peki olayların sır perdesi aslında ne?
Kurt Cobain, yaptığı müzikle hem insanları hem de çürüyen sistemi çok güzel bir şekilde eleştiren ve arkasından koca bir gençliği (dünya nüfusunun yaklaşık yarısını) koşturan bir sanatçıydı. Bu tabi çok basit bir komplo teorisi fakat Kurt Cobain'in intahar etmediği, öldürüldüğü öne sürülüyor. Bunları destekleyen çok büyük kanıtlar var. Öncelikle, Cobain öldükten sonra kanında bir insanın kaldırabileceğinden 3 kat fazla eroin bulundu. Bu da 3 şırıngaya tekabül ediyor.

Eroin maddesi, her bünyede aynı etkiyi aynı zamanda gösterir. Alkol gibi bağışıklık kazanamaz bünye. Bu yüzden, 3 kat eroin zaten ölüme götürebilecekken neden silahla kendisini vurmuş olabilir? Bu en büyük iddia. Peki bir insan 3 şırınga eroin'den sonra, hangi güçle koca namlulu bir çifteliyi ağzına sokup ateşleyebilir? Bunun daha mermileri yerleştirme kısmı da var.. Çünkü uzmanlara göre 3 tam doz eroin, koca bir sığırı bile devirebilecek güçte. İntahar notuna gelelim. Kurt Cobain ölümüyle ilgili arkasında bir mektup bıraktı ve bu mektup yukarıda resimde bulunuyor. FBI cinayet masası mektubu incelerken bir ayrıntıyı gözden kaçırmıyor. Mektup son kısımdaki büyük harfli yerlere kadar Cobain'in el yazısı fakat sonlarda yazı sitili değişiyor.

Taklit yazı olarak nitelendirilen bu kelimeler, başkalarının eliyle yazılmış. Aynı zamanda, Cobain'in parmak izlerine ne tüfek üzerinde ne de piyanosunda rastlanabildi. Cesedi bulunduğunda elinde herhangi bir eldiven ya da benzeri birşey yoktu. İşin ilginç yanı, tüfek üzerinde bulunan parmak izlerinin sahibi de halen bulunamadı. Sanatçının cesedini bulan elektrikçi, intahar notunun sonu farklı bir şekilde bitiyor, mektup bu şekilde değildi ifadelerini verdi.

Ayrıca eşi Courtney Love'un Cobain ölümünün hemen ardından sürekli medyaya bu olayı lanse etmesi ve yapmacık tavırları hiçbir şekilde gözlerden kaçmadı. Cobain ölümünün baş şüphelisinin halen Courtney Love olduğu ve soruşturmanın hala devam ettiği söyleniyor. ABD'nin çözemediği ve geçici olarak raflara kaldırmak istediği bir cinayet dosyası olarak nitelendiriliyor.
Bir başka ortaya atılan iddia ise, Cobain'in gizli servis tarafından öldürüldüğü olgusu. Bu tabi komplo teorilerinin en büyüğü ancak desteklenen ve ileri sürülen iddialar bunu da mantıklı kılıyor. Dediğimiz gibi, Cobain çok sevilen bir sanatçıydı ve sistemi eleştiren, gençliği peşinden koşturan biriydi. Tıpkı John Lennon cinayeti gibi bu da böyle olabilirdi.

ABD'nin kendi içerisinde sindirdiği ve ortadan kaldırdığı bir başka sanatçı olma olasılığı çok yüksek. Ancak FBI cinayet masası bir başka tanığı da göz önünde bulunduruyor. Eldon Hoke ve onun kendisine has Rape Rock müzik türü Seattle'da oldukça duyulmuştu. Cobain ile bir yakınlığı olduğu sanılıyor. TV'lere verdiği bir röportaja göre, Cobain'in eşi Courtney Love, sanatçıyı öldürmesi için Hoke'a 50.000$ para teklif etmiş. Böyle bir demeç verdikten 1 hafta sonra -tesadüfün de böylesi- bir tren kazasında hayatını kaybetti. FBI cinayet masası bu olayın ustaca işlenmiş bir cinayet olduğunu öne sürüyor ve Courtney Love halen takip altında. Onca seneden sonra halen Kurt Cobain cinayeti çözülemedi.

*** Pistols ve Dimebag Darrel Skandalları

Kurt Cobain olaylarından sonra dünyanın en büyük skandalları olarak *** Pistols ve Dimebag Darrel olayları müzik camiasını sarsmıştır. 1 Aralık 1976 gecesi Bill Grundy'nin sunduğu İngiliz "Today" programına konuk olan *** Pistols üyeleri, bir skandala değil dünyaya yayılacak bir akımın başlangıcı olacaktı. Grubun menejerleri *** Pistols'ın bir patlama yapmasını ama bunu nasıl yapacaklarını bilmiyordu.

Programa konuk olma durumu tam istedikleri durum ve andı. Tüm program boyunca sessiz ve sakin oturan *** Pistols üyeleri Bill Grundy'nin konuşturma ısrarlarını kıramadılar. O an ağızlarına ne gelirse söylediler ve dünya televizyonculuk tarihi böyle bir ana ilk defa tanıklık ediyordu. Tüm insanlık ilk defa Punk Rock ile o zaman tanıştı. Hemen akabininde Bill Grundy kanaldan kovuluyor ve gazeteler "The Filth and the Fury" adlı manşetlerle durumun vahamiyetini anlatıyordu. İşte bu manşet, aynı zamanda "No Future" dalgasının da başlangıcıydı. O günden sonra tüm dünya Punk Rock'ın etkisiyle sallandı. Sid Vicious ise aynı Cobain gibi bocalayan ve daha sonra intahar eden bir diğer sanatçı. Ancak bu sefer *** Pistols'dan_
Dimebag Darrel, Pantera grubunun "Redneck" asıllı gitaristidir. Grup ilk çıkışlarında tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Herşey çok iyi ve güzel giderken Darrel, davulcu kardeşi Vinnie Paul'u da alıp Pantera'dan ayrılır ve kendi grubu Damageplan'ı bir araya getirir. Tarzları tıpkı Pantera'daki gibidir fakat sound'lar biraz daha moderndir. Çok büyük bir çıkış yakalayan grup üyeleri 2004 senesinde ilk -----lerini çıkarmıştır.

Bunun üzerine aynı sene sonunda Ohio'da verdikleri ilk konserde Dimebag Darrel bir cinayete kurban gitmiştir. Sahnede performans gösterilirken birden atılan ve 3 kişiyi daha öldüren Nathan Gale, Dimebag Darrel'ı da kafasından ve göğüsünden vurarak öldürmüştür. Bir kişiyi de rehin alan ve içeridekilere tehlike yaratan zanlı, olay yerine gelen bir polis tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştür.

Cinayetin sebebi bilinmemektetir. Çünkü olayı gerçekleştiren Nathan, arkasında bir not dahi bırakmamıştır.

Nathan Gale, kaçık bir Pantera fanı olduğu için grubun dağılma sebebini Dimebag Darrel olarak görür ve bu yüzden cinayeti işlemiştir. En azından ortaya atılan iddialar bu yönde. Bu da sırrakadem basan bir diğer sanatçı katliamı. Olayın ardından tüm Rock ve Metal Müzik camiası üzüntülerini dile getirerek ölen sanatçı için birçok etkinlik düzenlemiştir. Dimebag Darrel, tüm Rock ve Metal camiasının hala sevilen ve anılan bir sanatçısıdır.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
müzik, skandal, uğratan, şoka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık